×

Răvăşitul oilor la Bran

Răvăşitul oilor la Bran

1241 Răvăşitul oilor la BranLa sfârşitul lui septembrie odată cu vremea rece, bârsanele îngrăşate sunt coborâte de la munte. Coborârea sau răvăşitul oilor încheie într-un mod gustos anul pastoral. E o tradiţie seculară valorificată din punct de vedere turistic, mai ales pentru că oferă imagini mioritice şi mâncare tradiţională, plus râuri de muzici, ca şi de bulzuri, pastrame, brânzeturi şi must.  Meniul sărbătorii conţine obligatoriu dansuri pe cântece populare, iar brânzeturile sunt reginele unei expoziţii de măiestrie culinară, zona de la poalele Bucegilor având o producţie mare de lactate.
Brânză la cetină, la coşuleţ, burduf, toate sortimentele specifice sunt expuse de producători, cei care pe lângă turişti asista la răvăşirea oilor!

SURSA: http://www.romedia.gr

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed