La sfârşitul lui septembrie odată cu vremea rece, bârsanele îngrăşate sunt coborâte de la munte. Coborârea sau răvăşitul oilor încheie într-un mod gustos anul pastoral. E o tradiţie seculară valorificată din punct de vedere turistic, mai ales pentru că oferă imagini mioritice şi mâncare tradiţională, plus râuri de muzici, ca şi de bulzuri, pastrame, brânzeturi şi must.  Meniul sărbătorii conţine obligatoriu dansuri pe cântece populare, iar brânzeturile sunt reginele unei expoziţii de măiestrie culinară, zona de la poalele Bucegilor având o producţie mare de lactate.
Brânză la cetină, la coşuleţ, burduf, toate sortimentele specifice sunt expuse de producători, cei care pe lângă turişti asista la răvăşirea oilor!

SURSA: http://www.romedia.gr

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Soferii model fac toate aceste lucruri! Fa-le si tu!

Nu este deloc greu sa fii un sofer model in trafic, sa conduci prudent si sa ai grija de a…