Home Războiul apei a început! Consiliul Local vs. Hidro Prahova

Războiul apei a început! Consiliul Local vs. Hidro Prahova

4 min read
0
0
150

Vlad Oprea: „Preţul apei nu trebuia să crească!”

Vlad Oprea: „Preţul apei nu trebuia să crească!”Vlad Oprea nu este de acord cu scumpirea apei. „Nu voi accepta niciodată ca locuitorii oraşului să plătească pentru apă preţuri majorate, fără nicio justificare. Noi am aprobat strategia de tarifare, iar preţurile majorate ar fi trebuit să intre în vigoare abia după realizarea programului. În afară de acest lucru, fondurile alocate oraşului prin acest program sunt mici şi nu acoperă toate zonele unde sunt necesare investiţii”, a spus primarul.

Nemulţumirea cetăţenilor faţă de creşterea facturilor la apă şi canalizare i-a determinat pe consilierii liberali să propună revizuirea relaţiilor contractuale pe care le are oraşul cu SC Hidro Prahova, cu scopul de a aduce preţul apei la nivelul lunii ianuarie.

Începând cu luna februarie, facturile la apă au crescut cu peste 60% datorită creşterii de la 3 lei la 3,72 lei pentru un metru cub de apă potabilă şi de la 0,47 lei la 1,50 lei pentru canal.

Majorarea preţurilor a avut loc în urma aprobării strategiei de tarifare, prevăzută în cadrul proiectului „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova”, care nu însemna în niciun caz scumpirea apei.

Reprezentanţii Hidro Prahova au dat atunci asigurări că preţul nu va fi majorat decât în momentul în care va fi realizat proiectul, dar după nici două luni, facturile au ajuns la preţuri astronomice. Indignarea autorităţilor locale este amplificată şi de faptul că prin acest program, Sinaia nu va beneficia de o sumă foarte mare de bani, care să rezolve problemele de canalizare ale oraşului.

Propunerea liberalilor de revenire la preţul din luna ianuarie, aprobat prin Hotărâre de Consiliu, a primit votul tuturor aleşilor locali. Consilierul PNL Nicolae Iosifescu este de părere că acest lucru este o revenire la normalitate.

Nicolae IosifescuReprezentantul Hidro Sinaia, Mircea Roşca, nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei pentru a-şi exprima punctul de vedere.

„Votul de astăzi presupune o corecţie a preţului, aşa cum a hotărât Consiliul Local prin Hotărârea 128/2010. Este o revenire la normalitate. Ceea ce a făcut Hidro Prahova excede cadrul legal, aşa că, preţul la apă va rămâne cel hotărât de Consilul Local”, a declarat Nicolae Iosifescu.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…