Home Reabilitarea celor 120 de poduri de pe linia Câmpina-Predeal va fi gata până în decembrie

Reabilitarea celor 120 de poduri de pe linia Câmpina-Predeal va fi gata până în decembrie

3 min read
0
0
209

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a informat vineri, 27 august, că, până la sfârşitul acestui an, se vor finaliza lucrările de construcţie şi modernizare a celor 120 de poduri de pe linia Câmpina-Predeal.
De asemenea, în anul 2010 se va finaliza întregul proiect de modernizare şi reabilitare a liniilor şi instalaţiilor de cale ferată de pe tronsonul Comarnic-Predeal.
Lucrările de reabilitare a secţiunii de cale ferată Câmpina – Predeal se realizează cu fonduri europene (fonduri ISPA 75%) şi fonduri de la bugetul de stat (25 %). Valoarea totală a proiectului este de de 311,45 milioane euro, din care fonduri europene – 149,6 milioane euro (reprezentând 75 % din valoarea eligibilă), bugetul de stat – 161,8 milioane euro, din care 49,9 milioane euro (25 % din valoarea eligibilă) şi 111,9 milioane euro (cheltuieli neeligibile).
Potrivit reprezentanţilor MTI, marţi, 31 august, vor începe lucrările de racordare, pe o distanţă de 2 km, a liniilor de cale ferată Câmpina – Comarnic la noul pod feroviar peste râul Prahova din oraşul Breaza.
Lucrările se vor executa prin racordarea succesivă a unui fir la noul pod feroviar, circulaţia trenurilor urmând a se desfăşura pe celălalt fir.
După finalizarea lucrărilor de racordare, începând de miercuri, 1 septembrie, viteza de circulaţie a trenurilor de călători pe secţiunea Câmpina – Comarnic va creşte la 80 km/h.
În cursul dimineţii de marţi se vor executa lucrări de adaptare a instalaţiilor de semnalizare la noua configuraţie a liniilor, “operaţiuni care vor cauza unele perturbaţii în graficul de circulaţie a trenurilor, de circa 15-20 de minute”, a mai comunicat MTI.

SURSA: http://www.stiriprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Lexmark – soluții versatile pentru casă și birou

Compania americană Lexmark s-a remarcat de-a lungul timpului datorită produselor de foarte…