Home Recensământul Circulaţiei Rutiere in Sinaia

Recensământul Circulaţiei Rutiere in Sinaia

3 min read
0
0
428

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a organizat o anchetă de circulaţie pe DN 1, în localitatea Sinaia. Acest gen de anchete de circulaţie se desfăşoară în toată Europa, odată la cinci ani, iar scopul este determinarea celor mai circulate drumuri naţionale şi europene.

Miercuri, 13.10.2010, între orele 8-12 şi 14-18, şoferii au fost opriţi în trafic, iar recenzorii CNADNR i-au chestionat cu privire la originea şi destinaţia cursei, tipul încărcăturii sau numărul pasagerilor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, „Recensământul Circulaţiei Rutiere” este o acţiune de studiere a traficului rutier şi permite:

fundamentarea strategiilor şi politicilor locale de dezvoltare a reţelei rutiere;

fundamentarea planificarii şi proiectării investiţiilor rutiere;

planificarea lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor;

fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei;

stabilirea şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră;

elaborarea de statistici cu caracter naţional şi internaţional în legătură cu evoluţia şi distribuţia traficului pe reţeaua rutieră.

Rezultatele statisticilor vor fi cunoscute abia anul viitor, în luna ianuarie, conform declaraţiei lui Valerian Manta, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti. „Ancheta de circulaţie va continua şi pe alte Drumuri Naţionale, iar rezultatele vor fi cunoscute în luna ianuarie. Există o unitate specializată, Centrul de Studii şi Cercetări, care face aceste statistici la nivel naţional. Nu se pot trage concluzii deocamdată. În ceea ce priveşte investiţiile în reţeaua de drumuri, este greu de precizat momentul, mai ales în condiţiile actuale de criză. Este totul în funcţie de fonduri şi este foarte greu. Nu putem şti când vom avea proiecte făcute în baza anchetelor de circulaţie realizate”, a spus Valerian Manta.

În România aceste studii sunt făcute din 1995, dar, din păcate, după 15 ani se circulă pe aceleaşi drumuri aglomerate, iar noi am rămas doar cu statisticile.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…