Home Recital de pian la Liceul de Artă din Baia Mare

Recital de pian la Liceul de Artă din Baia Mare

5 min read
0
0
259

Marina GLODICI

La Liceul de Artă din Baia Mare, dr. Daniel Goiţi şi Cristina Anghelescu  au susţinut un recital de pian şi vioară

Maramureşenii au dat dovadă de sensibilitate şi că sunt mari iubitori de artă. Ei au pus deoparte grijile şi s-au lăsat seduşi de primăvara care i-a întâmpinat în ritmuri duioase de pian şi vioară. Aproape 200 de băimărenii, elevi, studenţi, profesori, şefi de instituţii, scriitori, muzicieni, jurnalişti  au fost prezenţi la un eveniment monden de mare clasă ce s-a derulat, recent, în reşedinţa judeţului Maramureş.

Este vorba despre concertul Cameral de pian şi vioară susţinut de doi renumiţi artişti ai muzicii clasice: dr. Daniel Goiţi şi Cristina Anghelescu care s-au produs pe scena sălii de concerte „Rotary”  a Liceului de Artă din Baia Mare, în 6 mai 2011, începând cu ora 19. Artiştii au  oferit spectatorilor un recital de neuitat din repertoriul compozitorilor francezi Gabrile Gabriel Fauré, Claude Debussy şi  César Franck. Spectacolul a avut un scop caritabil şi a fost organizat de Fundaţia de caritate Herald din Cluj Napoca. Banii adunaţi vor fi folosiţi pentru sprijinirea: adolescenţilor să rămână in sistemul de învăţământ, mamelor singure şi vârstnicilor aflaţi în nevoi.

Dr. Daniel Goiţi este un mare nume românesc pentru muzica clasică şi este actualmente conferenţiar universitar şi şeful catedrei de pian al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. A participat la numeroase festivaluri, concerte şi recitaluri în ţară şi străinătate, obţinând premii valoroase.

Cristina Anghelescu este solista Orchestrelor « Radio » din Bucureşti şi câştigătoarea a diverse concursuri naţionale şi internaţionale.

Prin profesionalismul şi talentul lor, artiştii au încântat asistenţa ducând-o pe aripile viselor într-o lume mai bună şi mai curată, într-o altă abordare a clipelor pământene, pline de vibraţiile romantice ale pianului împletite cu cele ale viorii.

În încheiere, interpreţii au fost răsplătiţi de auditoriu cu aplauze îndelungate ale sălii care a fost ridicată în picioare şi cu multe buchete de flori.

A fost o seară memorabilă pentru tot cei care au participat şi au dorit să evadeze din cotidian chiar şi pentru câteva ore. « Băimărenii au demonstrat din nou că sunt mari iubitori de muzică. Felicit cu această ocazie artiştii care au avut o prezenţă scenică impecabilă, dar şi pe băimăreni pentru că au venit din preţuire şi plăcere la acest eveniment », a subliniat, Cristina Nemeş Bota, directorul Liceului de Artă Baia Mare.

Marina GLODICI

12 mai 2011

Baia Mare

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…