Home Record de turişti la Bran

Record de turişti la Bran

4 min read
0
0
284

Castelul Bran a înregistrat cel mai mare număr de turişti din 1948 încoace, peste 18.000. La Cetatea Râşnov s-au tăiat bilete la peste 6.000 de oameni!

Statul român poate spune că a pierdut o comoară atunci când Castelul Bran a revenit în administrarea familiei de Habsburg, în 2009, iar Râşnovul poate spune că şi-a recuperat-o, când a anulat, în 2008, contractul de administrare încheiat cu italianul Alberto Drera. Comoara din cetate se află chiar la… poartă, pot spune noii administratori acum şi n-ar vorbi de o legendă pierdută în negura timpurilor, ci de un fapt cât se poate de real, certificat chiar de… contabili. Din taxa de intrare în Castelul Bran sau Cetatea Râşnovului se obţin sume considerabile, demne de orice afacere respectabilă. În plus, miza pe turismul cultural începe să dea roade când ai în curte monumente istorice ce le poţi lega de un calendar de evenimente.

Astfel, week-end-ul trecut, 5-7 august, a fost unul plin pentru administratorii monumentelor istorice din judeţ. La Castelul Bran a fost înregistrat un adevărat record în ceea ce priveşte numărul de vizitatori. Alex Prişcu, directorul Castelului Bran, spune că din 1948, de când funcţionează ca muzeu, Castelul nu a mai fost vizitat vreodată, în numai două zile, de peste 18.000 de oameni. Într-un week-end normal de vară, potrivit sursei citate, Castelul este vizitat de aproximativ 12.000 de oameni. Vă lăsăm pe dvs. să faceţi calculele, vă spunem doar că un bilet costă 5 lei pentru copii şi 20 de lei pentru adulţi.

La Cetatea Râşnov, tot weekendul trecut, doar în trei zile, s-au tăiat bilete la 6.000 de turişti. Astfel, potrivit primarului oraşului Râşnov, Adrian Veştea, vinerea trecută, Cetatea a fost vizitată de 1.500 de persoane, sâmbătă, de 2.000, iar duminică, de 2.500 de persoane. Turiştii care ajung în Cetate se pot bucura însă şi de un eveniment deosebit, în plină desfăşurare la Râşnov – Festivalul Internaţional de Film Istoric. În fiecare seară, Grădina Cetăţii devine cinema în aer liber. „De la începutul anului şi până acum, am ajuns la cifra de 118.000 de turişti în Cetate şi până la sfârşitul anului cred că vom ajunge 200.000. Ce-a fost anul acesta în Râşnov nu cred că s-a mai întâmplat, iar unul din motivele pentru care Cetatea a crescut atât de mult este faptul că am anunţat o agendă culturală cu evenimente aproape în fiecare weekend”, spune primarul. Un bilet la Cetatea Râşnov costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

SURSA: http://bzb.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …