Home Regele Mihai execută silit Furnica

Regele Mihai execută silit Furnica

3 min read
0
0
252

În urma unei sentinţe definitive şi irevocabile, Casa Regală se grăbeşte să reintre în posesia Complexului Furnica din Sinaia, în ciuda opoziţiei manifestată de RA-APPS.

Pentru a accelera procesul de retrocedare, Regele Mihai a declanşat procedura de înscriere în evidenţele Cărţii Funciare, prin Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Prahova. Este vorba despre dreptul de proprietate pentru imobilele din Domeniul Peleş, în lipsa proceselor-verbale de punere în posesie şi a plăţii sumei respective. RA-APPS a fost somată să lase „în deplina proprietate şi liniştită posesie” Complexul „Furnica”. Procesul a fost câştigat de Casa Regală, sentinţa fiind definitivă şi executorie.
Complexul „Furnica” face parte din Domeniul Peleş şi are aproximativ 240 de încăperi, la care se adaugă ateliere, terase şi alte construcţii cu suprafaţa totală de 3.982 de metri pătraţi. Este vorba despre Casa Cavalerilor, Castelul Foişor, Clădirea Economat, Garajul Nou şi cel Vechi, Uzina Electrică, Casa Nouă şi cea Veche a Grădinii, Cazarma, Spălătoria şi sera.

Nereguli reclamate

Corpul de Control al premierului a acuzat de nereguli şi lipsă de transparenţă comisia care a negociat Memorandumul de înţelegere dintre fostul Guvern şi Regele Mihai pentru retrocedarea Domeniului Peleş. Unul dintre responsabili a fost considerat Adrian Iorgulescu, fostul ministru al Culturii. În 2006, Guvernul, prin RA-APPS, şi Casa Regală au semnat un protocol prin care Regele Mihai I să reintre în proprietatea Domeniului Peleş.
Disputele au apărut în momentul în care s-a discutat suma pe care Casa Regală trebuie să o achite statului pentru lucrările efectuate. Din această cauză, restituirea nu a avut loc practic şi s-a ajuns la instanţele de judecată. Reprezentanţii Guvernului au apreciat, la negocieri, că suma aferentă compensării se ridică la 10,7 milioane de euro. De cealaltă parte, Casa Regală susţine că preţul corect este de 2,5 milioane de euro.

SURSA: http://www.telegrafuldeprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…