Home Breaking News Stiri interne Regina Maria a Romaniei Mari, monede din aur dedicate implinirii a 135 de ani de la nasterea sa

Regina Maria a Romaniei Mari, monede din aur dedicate implinirii a 135 de ani de la nasterea sa

2 min read
0
0
331

Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând de luni, o monedă din aur dedicată împlinirii a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria, a anunţat vineri BNR, transmite NewsIn.

Moneda are o valoare nominală de 100 de lei, are formă rotundă, cu margine zimţată, diametru de 21 milimetri, greutate de 6,452 grame şi un tiraj de 1.000 de exemplare.

Aversul prezintă, de sus în jos, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală a monedei „100 LEI”, un medalion cu portretul Reginei Maria, iar sub medalion, urmând conturul acestuia, inscripţia „REGINA MARII UNIRI”. La exterior este prezentată o cunună de lauri.

Reversul prezintă în centru portretul Reginei Maria, purtând coroana cu care a fost încoronată la Alba Iulia, la stânga şi la dreapta anii „1875” (anul de naştere al reginei) şi „2010” (anul de emisiune al monedei), iar sub portret inscripţia în arc de cerc „REGINA MARIA A ROMANIEI MARI”.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferentă emisiunii numismatice ,,Aniversarea a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria”  este de 1.380 lei. Monedele din aur din această emisiune numismatică au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

SURSA: http://www.ziuaonline.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…