Home Reparaţii la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia

Reparaţii la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia

2 min read
0
0
494

Unul din lăcaşurile de cult importante din Sinaia, Biserica Sfântul Ilie, are acoperiş nou, iar în curând va fi instalată şi o centrală termică nouă.

Lucrarea a fost susţinută financiar din bani de la bugetul local şi din contribuţiile enoriaşilor. Acoperişul bisericii, făcut din olane turceşti, era într-o stare avansată de degradare, iar ultimele lucrări au fost făcute în anul 1983. Reparaţia a fost executată de o echipă de alpinişti utilitari de la Braşov.

Încă o veste bună este că se lucrează şi la cantina socială din curtea bisericii. Au fost aduse materialele pentru finisaje şi instalaţia electrică, iar speranţele sunt că în primavara anului viitor va putea fi funcţională. „Cu ajutorul lui Dumnezeu, sper ca până la primăvară să reuşim să terminăm cantina socială. Instalaţia electrică este deja gata şi acum achiziţionăm materialele care sunt necesare pentru celelalte lucrări”, a spus Preotul Paroh Daniel Coţoapă.

Biserica Sf. Ilie din Sinaia sau Catedrala Bucegilor a fost construită între anii 1933-1939, după planurile arhitectului Paul Smărăndescu. Picturile din interiorul bisericii sunt fresce realizate în tempera şi ulei şi au fost făcute de pictoriţa Nina Arbore, între anii 1938 şi 1939. Picturile au fost curăţate şi restaurate ultima oară în 2002-2003 de pictorul Tănase Mocănescu.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…