La câţiva paşi de centrul oraşului prahovean Breaza se află o vilă cochetă unde, până nu de mult, activa o pensiune de trei margarete. I-a aparţinut poetului Adrian Păunescu. Astăzi, pensiunea e închisă, iar zidurile părăsite îşi plâng stăpânul plecat dintre cei vii, relatează ziarul Click.

Până în urmă cu o lună, Pensiunea „Casa roşie” vuia de murmurul clienţilor veniţi din toate colţurile ţării să petreacă în restaurantul lui Adrian Păunescu. După ce starea poetului s-a înrăutăţit, porţile pensiunii „Casa roşie” au fost zăvorâte, iar angajaţii au fost obligaţi să se mute la un alt motel din Breaza, „Casa Ianoş”.

Cea care se ocupa, totuşi, de treburile administrative ale pensiunii era soţia lui, Carmen. Păunescu intra, schimba câteva vorbe cu noi, stătea la masă cu clienţii care îl luau cu asalt, apoi se retrăgea într-una din camere, rezervată pentru el. Niciodată nu evita o discuţie cu vreun admirator. Mai mult, obişnuia să le dăruiască volume de poezii cu dedicaţie sau vreun număr din revista Flacăra”, le-a spus Elena, una dintre fostele angajate, reporterilor Click.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Obiceiuri bune pe care le au elevii care invata foarte bine – sfaturi pentru clasa a 8-a

Clasa a 8-a este un an deosebit deoarece elevul va sustine acum un examen important, care …