Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Reprezentanti ai Federatiei Internationale de Atletism, in vizită la Castelul Cantacuzino Busteni

Reprezentanti ai Federatiei Internationale de Atletism, in vizită la Castelul Cantacuzino Busteni

3 min read
0
0
568

Sebastian Newbold Coe, unul dintre cei mai mari atleți ai lumii, aflat în România, a primit, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Castelul Cantacuzino, titlul simbolic de ”Ambasador onorific al orașului Bușteni”. Fost atlet, organizator al Jocurilor Olimpice de la Londra din anul 2012 și actual politician, Sebastian Coe candidează la președinția Federației Internaționale de Atletism, acesta deținând acum postul de vicepreședinte al acestui for.

DSC_1192

Împreună cu Sandu Ion, președintele Federației Române de Atletism și câțiva foști sportivi, Sebastian Coe a fost primit de Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni, cu pâine și sare și a vizitat Castelul Cantacuzino.

Aflat în orașul Bușteni împreună cu soția sa, fostul dublu medaliat olimpic nu a ratat ocazia de a vizita expoziția marelui pictor suprarealist Salvador Dali, găzduită de Castelul Cantacuzino.

Sebastian Coe, în vârstă de 59 de ani, îl are contracandidat la președinția Federației Internaționale de Atletism pe ucrainianul Serghei Bubka, fost recordman mondial la săritura cu prăjina. Lordul Coe a primit din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român “Colanul Olimpic”, cea mai înaltă distincție a acestui for. Pe lângă performanțele sportive greu de egalat, fostul atlet englez s-a remarcat și prin organizarea Jocurilor Olimpice de Vară de la Londra din anul 2012, o ediție care a înregistrat recordul de audiență din toate timpurile, atât prin intermediul televiziunilor, cât, mai ales, ca număr de spectatori, cu arenele pline la toate disciplinele.

Alegerile pentru președinția Federației Internaționale de Atletism vor avea loc la sfârșitul lunii august, la Beijing, unde va fi susținut și de Emanoil Savin, care va însoți delegația oficială a Federației Române de Atletism la campionatele mondiale.

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

6 beneficii pe care ti le ofera un carut 3 in 1

Cauti sa investesti intr-un carut 3 in 1 de calitate? Descopera principalele beneficii de …