Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Salonul de umor de la Busteni “RIDENDO DICERE VERUM”, ajuns la editia XX-a

Salonul de umor de la Busteni “RIDENDO DICERE VERUM”, ajuns la editia XX-a

4 min read
0
0
320

“Ridendo Dicere Verum”, Salonul de umor care în fiecare an aduce în Bușteni cei mai buni epigramiști din țara noastră și din Republica Moldova a ajuns la cea de-a 20-a ediție, valoarea premiilor oferite de Emanoil Savin fiind de peste 5000 de lei.

D3S_1066_resize

Timp de două zile, aceștia s-au duelat în versuri, având două teme principale: “Codul fiscal” și “Un pătrar de veac”, cea de-a doua temă dorind să marcheze împlinirea a 25 de ani de la înființarea Uniunii Epigramiștilor.În calitate de organizator, primarul orașului Busteni, Emanoil Savin, a ținut să abordeze, în afara concursului, tema “Codul fiscal”. Locul I a fost obținut de Ștefan A. Sașa cu epigrama ”Recomandare populistă”:

Sunt de acord ca noul cod fiscal

Să-l treceți pe al patriei registru,

Dar fără-a fi, în mod accidental,

La fel de șchiop ca domnul prim-ministru.

Ștefan Cazimir a obținut locul I cu tema ”Pătrar de veac”:

În primul tău pătrar de veac,

U.E.R., avuși în toate spor.

În următorul, fă-mi pe plac

Și urcă-ți cota de umor.

Premiul special a fost obținut de către George Corbu, președintele Uniunii Epigramiștilor din România, cu epigrama ”Deși nu-s celebru”:

Cum Primarului îi plac,

Pot s-aștept, de-i necesar,

Chiar și un pătrar de veac,

Să mă facă… buștenar.

Tot în cadrul salonului au fost lansate și trei cărți. Este vorba despre volumul “În imperiul unei fraze”, semnat de scriitorul moldovean Efim Tarlapan, de cartea “Pseudo-morfologie” de Mihai Sălcuțan și “Proza umoristică – Roaba cu motor”, semnată de Corin Bianu.

D3S_1208_resize

Și cunoscutul caricaturist Costel Pătrășcan a fost prezent în cadrul salonului cu expoziția “De-aia n-are ursul coadă”. Realizate pe parcursul ultimului an, caricaturile vizează atât domeniul politic, cât și pe cel turistic sau social.

D3S_1266_resize

“Ridendo dicere verum” este singurul salon de umor din țara noastră adresat epigramiștilor și a fost organizat de către Primăria Bușteni, Consiliul Județean Prahova, Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul “Cezar Petrescu”.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…