Home Breaking News Stiri Brasov Reprezentanţii Agenţiei Metropolitane au în grijă 11 situri naturale

Reprezentanţii Agenţiei Metropolitane au în grijă 11 situri naturale

3 min read
0
0
228

INIŢIATIVÃ. În vederea conservării ariilor protejate din judeţ …

Agenţia Metropolitană Braşov a pregătit ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Habitatului, o serie de evenimente care se vor desfăşura în perioada următoare. 

În Zona Metropolitană Braşov există 11 situri de importanţă comunitară care protejează habitate, specii de plante şi animale, printre care Dealul Cetăţii Lempeş, Mlaştina Hărman, Muntele Tâmpa, mlaştinile eutrofe de la Prejmer, Muntele Postăvarul, precum şi situl de protecţie specială avifaunistică de la Dumbrăviţa.

În  aria protejată Muntele Tâmpa, a cărui custode este Agenţia Metropolitană, se regăsesc două habitate naturale prioritare. „Judeţul Braşov este o zonă norocoasă din punct de vedere al habitatelor naturale a căror biodiversitate a fost ocrotită. Însă, nu doar ariilor şi parcurilor naturale protejate trebuie să le acordăm importanţă maximă, ci trebuie să protejăm şi zonele în care locuim şi ne desfăşurăm activitatea, pentru că şi aici se găsesc specii de interes comunitar. În calitate de custode al Muntelui Tâmpa şi zonei Stejerişul Mare încercăm să evidenţiem în rândul populaţiei importanţa biodiversităţii acestor locuri – care se pot înscrie oricând în rândul obiectivelor de inters din patrimoniul european, să creăm proiecte care să protejeze speciile sălbatice de plante şi animale din cele două arii naturale”, ne-a declarat directorul Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David.

El a spus că un prim pas pentru atenţionarea cetăţenilor cu privire la importanţa protejării ariilor naturale a fost făcut, astfel că Agenţia Metropolitană Braşov şi Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt au montat panouri de informare în zonele care delimitează accesul în aria protejată Stejerişul Mare, pe listă urmând Muntele Tâmpa şi alte rezervaţii.

Dragoş CENŢU
SURSA: http://regiuneacentru.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…