Home Reteta “Crispy Strips”

Reteta “Crispy Strips”

4 min read
0
0
490

O dată sau de două ori pe an îmi „permit” să dau o fugă pe la Braşov sau Ploieşti şi să-mi fac de cap la fast-food. OK, ştim cu toţii că nu este foarte sănătos, dar totuşi pot să fac o excepţie. Ador aripioarele picante şi pieptul de pui, la fel de picant! Aşa că… dată fiind situaţia, m-am gândit că o reţetă făcută în casă rămâne o reţetă bună, în care ştii tot ce pui, nu te temi de atâtea E-uri şi nebunii, ştii în ce condiţii o găteşti.

Nu voi pretinde niciodată că această reţetă este originală, pentru că ştim cu toţii că reţeta Colonelului Sanders e secretă şi că orice Crispy Strips făcute de fiecare dintre noi acasă nu vor fi identice cu cele de la KFC, dar ştiu că această reţetă seamănă foarte mult cu cea originală şi că iese foarte bună şi acasă. Secretul acestei reţete stă, în mod cert, în marinarea cărnii şi în prăjitul efectiv.

Ingrediente:

– 2 bucăţi mari de piept de pui

– 3 ouă

– 2 căni de fulgi de porumb aurii

– 2 linguri de amidon

Mod de preparare:

Pentru marinarea cărnii:

– o cană de lapte

– 2 linguri de praf de usturoi

– 2 linguri de chilli iute (o lingură, dacă nu vă plac atât de picante)

– o lingură de paprika

– o lingură de piper

1. În primul rând, amestecaţi toate ingredientele pentru marinată, tăiaţi carnea fâşii, pe lung, şi lăsaţi-o la marinat peste noapte. Eu folosesc o pungă cu fermoar, pe care o ţin neapărat la frigider.

2. Când carnea e gata de marinat, se face un sos din ouăle bătute, 1/2 cană de fulgi şi amidon, se condimentează cu puţină sare şi piper, în funcţie de cât le doriţi de picante. Ideea e că sosul trebuie să fie destul de gros pentru ca fulgii de porumb să se prindă cât mai bine. Daţi carnea întâi prin amestecul de ou cu fulgi, apoi prin fulgii de porumb (care trebuiesc bine mărunţiţi – eu folosesc în acest scop ciocanul de şniţele. Crispy Strips se prăjesc în baie de ulei, într-o tigaie adâncă, tuci sau friteuză.

Vă urez poftă bună şi sunt sigură că o să vă placă!!!

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Iată 3 motive pentru care ar trebui să optezi pentru îngrijiri medicale la domiciliu

Sănătatea este întotdeauna cea mai importantă, de aceea are nevoie de atenție suplimentară…