Home Breaking News Stiri Exclusive Reteta saptamanii: “Friptură de porc cu rozmarin”

Reteta saptamanii: “Friptură de porc cu rozmarin”

3 min read
0
0
271

O friptură de iarnă cu gusturi proaspete, italiene, care necesită doar o mână de ingrediente şi un pic de răbdare. Preparaţi această reţetă dintr-o piesă întreagă de muşchi de porc dar şi mai bine dintr-o singură bucată de ceafă dezosată.

Ingrediente:

  • 1,5 kilograme ceafă de porc fără os
  • 2 -3 crenguţe de rozmarin
  • 8 căţei de usturoi
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 300 ml vin alb, sec
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

  • Încăziţi cuptorul la 175 de grade.
  • Pregătiţi friptura pentru o frigere uniformă şi formă frumoasă: legaţi carnea cu sfoară de cânepă; o dată pe lungime şi de 4-5 ori pe lăţime, la distanţe egale, pentru a obţine o piesă de carne rotundă, asemănătoare unui salam.
  • Introduceţi tulpinile de rozmarin, pe sub sfori, pe lungime.
  • Ungeţi carnea cu ulei de măsline şi asezonaţi-o cu sare şi piper.
  • Incingeţi restul de ulei într-o tigaie şi rumeniţi căţeii de usturoi, întregi, fără să-i ardeţi.
  • Scoateţi usturoiul şi transferaţi-l într-o tavă.
  • Frigeţi la foc iute bucata de carne pe toate părţile până capătă o culoare frumoasă, de carne friptă.
  • Transferaţi carnea în tava cu usturoiul.
  • Adăugaţi vinul sec şi o cană de apă.
  • Introduceţi friptura la cuptor pentru aproximativ 2 ore până când se pătrunde bine. Adăugaţi apă dacă licidul scade.
  • Scoateţi carnea din tavă şi lăsaţi-o să se răcorească acoperită cu o folie de aluminiu timp de 15-20 de minute înainte de servire.
  • Îndepărtaţi sforile şi feliaţi friptura.

 Serviţi friptura cu salată şi garnitură de cartofi cu rozmarin.

Poftă bună!

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

5 activități relaxante pentru a alunga rutina

Rutina zilnică poate duce la stări de plictiseală și, în unele cazuri, chiar la anxietate.…