Home România a atras anul trecut 7% din valoarea tranzacţiilor imobiliare din Europa Centrală şi de Est

România a atras anul trecut 7% din valoarea tranzacţiilor imobiliare din Europa Centrală şi de Est

2 min read
0
0
200

Valoarea tranzacţiilor cu proprietăţi imobiliare -birouri, hoteluri, spaţii retail, parcuri industriale- încheiate anul trecut în Europa Centrală şi de Est a ajuns la cinci miliarde euro, cu 90% peste nivelul din 2009, România reuşind să atragă circa 7% din total, potrivit CB Richard Ellis (CBRE), informează Mediafax Business.

“Piaţa de investiţii din Europa Centrală şi de Est şi-a continuat revenirea în 2010 după un nivel minim record înregistrat în primul trimestru din 2009.

Volumul total al tranzacţiilor din 2010 a ajuns la cinci miliarde de euro, reprezentând o creştere cu 90% comparativ cu 2009. Rusia a surclasat Polonia în 2010, fiind piaţa cu cel mai ridicat nivel al investiţiilor, ca rezultat al vânzării unui portofoliu de active din Moscova în trimestrul patru din 2010”, se arată într-un raport al CBRE.

În total, Rusia şi Polonia au atras 74% din totalul tranzacţiilor încheiate în regiune în 2010, dar în ciuda semnelor de creştere a activităţii, lichiditatea a rămas redusă în cele mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est.

Potrivit datelor prezentate la sfârşitul anului trecut de CBRE România, pe piaţa locală valoarea tranzacţiilor imobiliare în 2010 a totalizat 335 milioane de euro, cu 47% peste întreg volumul investiţional din 2009. Astfel, România a atras 6,7% din totalul tranzacţiilor realizate din Europa Centrală şi de Est.

SURSA: http://www.zf.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…