România, în topul destinaţiilor pentru turism de aventură
România a fost nominalizată printre cele mai atractive zece state în curs de dezvoltare care pot fi alese pentru turism de aventură din peste 160 de destinaţii interesante, în cadrul celui de-al treilea studiu anual pe aceasta temă realizat de Universitatea George Washington din SUA.
Printre cei mai importanţi factori luaţi în calcul la elaborarea studiului, realizat împreună cu Adventure Travel Trade Association (ATTA) şi Vital Wave Consulting, se află siguranţa, resursele naturale, facilităţile oferite turiştilor, infrastructura, spiritul antreprenorial al populaţiei şi amabilitatea gazdelor.
În secţiunea celor mai indicate ţări în curs de dezvoltare spre a fi vizitate pentru turismul de aventură se află, în ordine, Israel, Slovacia, Chile, Estonia, Cehia, Bulgaria, Slovenia, Iordania, România şi Letonia.
Ţările dezvoltate recomandate pentru acest gen de turism sunt Elveţia, Islanda, Noua Zeelandă, Canada, Germania, Suedia, Irlanda, Norvegia, Finlanda şi Austria.
Privind clasamentul din acest an se poate observa că statele din Europa de Est domină clasamentul statelor în curs de dezvoltare, iar Canada a intrat pentru prima dată în topul statelor dezvoltate, a remarcat Christina Heyniger, reprezentanta Vital Wave Consulting.
Turiştii străini sunt foarte atraşi de vizitarea în România a celor mai sălbatice locuri, pentru a vedea flora şi fauna locală în mediul lor natural. De asemenea, turiştii doresc să străbată hăţişuri de pădure sau ţinuturi virgine, aşa cum sunt cele din Delta Dunării, creată de fluviu de zece milenii pe un fost golf limanic lângă Marea Neagră. Delta Dunării, cu cei peste 5800 kmp ai săi, este una dintre cele mai mari întinderi de stufăriş din lume (1.700 de kilometri pătraţi) şi pe cuprinsul său trăiesc 1.800 de specii de floră şi peste 3.500 de specii de faună, moluşte, peşti, amfibieni, reptile, păsări, mamifere şi peste 2.000 specii de insecte. În Delta Dunării se află şi cea mai mare colonie de pelicani din Europa.
Un alt punct de atracţie pentru turismul de aventură din România îl reprezintă Munţii Carpaţi, parte din sistemul muntos alpino-carpato-himalaian, cu înălţimi de până la 2500 metri.
Turiştii pot vedea masive muntoase, chei, lacuri glaciale, o vastă reţea de ape curgătoare, peşteri, vulcani noroioşi, depozite de fosile. În Munţii Carpaţi se află cele mai mari populaţii de lupi, ursi şi lincşi din Europa. Flora Carpaţilor cuprinde 1350 de specii, dintre care 116 endemice. În Munţii Carpaţi se află 400 parcuri şi rezervaţii naturale.
Consulatul General al României la München
SURSA: http://www.asiiromani.com
Partajează acest conținut:
Publică comentariul