Home Când este mai bine să îşi scoţi apartamentul la închiriat

Când este mai bine să îşi scoţi apartamentul la închiriat

5 min read
0
0
400

Agenţiile imobiliare îi sfătuiesc pe proprietari că cea mai bună perioadă pentru a-şi scoate apartamentele la închiriere este luna august şi începutul lunii septembrie. În ultimii doi ani, începerea unui nou an universitar nu a atras după sine, contrar aşteptărilor, şi o majorare a preţurilor la chiriile din Capitală. Trendul se va menţine şi anul acesta, avertizează agenţiile imobiliare, potrivit cărora august şi începutul lui septembrie este perioada propice atât pentru posesorii de apartamente cât şi pentru cei care au nevoie de o locuinţă.

„Noul val de studenţi, care în urmă cu 3-4 ani asigurau proprietarilor un venit lunar considerabil şi o creştere pe piaţa închirierilor în lunile august şi septembrie, acum aduc cu ei o scădere a preţului de închiriere, proprietarii multumindu-se să aibă locuinţa închiriată, cu orice preţ. Pe de altă parte, studenţii care se întorc din toamnă în Bucureşti trebuie să se asigure că au unde să locuiască de la 1 octombrie. Din acest motiv ei caută să închirieze începând chiar din luna august”, indică un raport de monitorizare pe piaţa imobiliară pentru luna iulie realizat de anunturiparticulari.ro

În ceea ce priveşte preţurile medii, cifrele pe luna iulie indică faptul că piaţa nu s-a mişcat semnificativ. De altfel, piaţa închirierilor s-a stabilizat, în ultimele 12 luni, înregistrandu-se modificări relativ mici pe toate segmentele. În luna iulie, pentru un apartament cu 2 camere a fost solicitat un preţ mediu de 325 Euro, cu 6% mai puţin faţă de iulie 2010, când preţul de închiriere era de 347 Euro.

Pentru o garsonieră, preţul mediu solicitat a fost de 228 Euro, cu 7% mai puţin faţă de aceeaşi lună a anului precedent.Pentru apartamentele cu 3 camere, preţul a scăzut cu 3,5%. În iulie 2010 se solicita în medie un preţ de 462 Euro. Acesta a scăzut treptat, ajungând la 446 Euro în iulie 2011. Tot un trend descendent se înregistrează şi în cazul apartamentelor cu 4 camere, însă diferenţa în acest caz este semnificativ mai mare, de 11% faţă de iulie 2010. Preţul mediu solicitat a scăzut de la 750 Euro la 667 Euro în prezent.

În funcţie de zonă, cele mai scumpe garsoniere se găsesc în Nerva Traian, unde preţul mediu în luna iulie a fost de 287 de euro. Urmează Dorobanţi cu 286 de euro, Unirii şi Călăraşilor cu 284 de euro sau Victoriei cu 282 de euro. La polul opus sunt garsonierele din Theodor Pallady care se închiriază în medie cu 160 de euro. Preţuri mici se găsesc şi în Giurgiului-174 de euro;Pantelimon-177 de euro sau 1 Decembrie-179 de euro.

Pentru două camere, zona Herăstrău este cea mai costisitoare. Aici preţul mediu este de 671 de euro. În Cotroceni, un apartament costă în medie 511 euro pe lună iar la Unirea 435 de euro. Cel mai ieftin cartier pe segmentul două camere este Pantelimon-250 de euro. Urmează Berceni şi 1 Decembrie cu 256 de euro pe lună şi Rahova cu 260 de euro. Pentru un apartament cu 3 camere se cere, în medie, între 315 euro, în Sălaj şi 853 de euro în Herăstrău.

SURSA: http://www.money.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…