Home Rulotistii de la Busteni se intorc la Bucuresti

Rulotistii de la Busteni se intorc la Bucuresti

3 min read
0
0
312

Bucureştenii care au stat pe timpul verii la poalele munţilor şi-au strâns rulotele şi pleacă acasă.

Plecare. Turiştii şi-au strâns corturile în care au stat trei luni

Revenire. Pajiştile au fost reocupate de turmele de oi

Revenire. Pajiştile au fost reocupate de turmele de oi

Ca în fiecare vară, de mai bine de 15 ani, zeci de pensionari din Bucureşti locuiesc timp trei luni la poalele munţilor Bucegi. Ei vin în fiecare an cu rulota ori cortul şi campează pe Valea Cerbului din Buşteni. Ei spun că acolo este, practic, a două casă a lor, unde îşi aduc cu ei din Bucureşti animalele de companie, de la căţei până la papagali. La fiecare început de vară, aceştia se scot de la întreţinere, îşi încuie apartamentele şi pleacă din Capitală.

Rulotele au dotările necesare unei vacanţe fără griji; de la toaletă, generatoare pentru curent electric, televizoare şi bucătării utilate cu de toate. În plus, la munte au parte de o privelişte încântătoare, aer curat, precum şi mulţi vecini cu care să socializeze.
Dar vara a cam trecut, iar frigul şi ploile din ultimele zile i-au pus pe fugă. Rulotiştii au strâns şi au plecat spre case. Ei ne-au spus că ar mai fi stat, dar anul acesta vara a fost capricioasă, ba cu temperaturi prea mari, ba cu ploi torenţiale şi vânt puternic. Acasă, la Bucureşti, nepoţeii lor au început şcoala ori grădiniţa şi trebuie să aibă grijă de ei. Poienile, cândva pline de rulote, sunt acum pustii şi doar turmele de oi care pasc liniştite mai animă zona.

SURSA: http://cancan.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…