Home S-a construit mai puţin în prima jumătate a anului

S-a construit mai puţin în prima jumătate a anului

2 min read
0
0
125

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 16% în primele şase luni din 2010 comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Scăderea s-a înregistrat ca urmare a declinului de 26% a lucrărilor de construcţii noi şi de 12,7% la lucrările de reparaţii capitale. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut însă cu 15%.
Potrivit INS, pe obiecte de construcţii au fost scăderi pe toate componentele: la clădirile rezidenţiale cu 37%, la clădirile nerezidenţiale cu 23,6%.

În luna iunie 2010, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 8,5% comparativ cu luna iunie din 2009, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi (-14,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-4,1%).

Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (22,4%).

Comparativ cu luna mai, volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat o creştere de 16,6% în iunie, ca urmare a avansului la lucrările de reparaţii capitale (34,3%), la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (17,2%) şi la lucrările de construcţii noi (17%).

SURSA: http://media.imopedia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Lexmark – soluții versatile pentru casă și birou

Compania americană Lexmark s-a remarcat de-a lungul timpului datorită produselor de foarte…