Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 16% în primele şase luni din 2010 comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Scăderea s-a înregistrat ca urmare a declinului de 26% a lucrărilor de construcţii noi şi de 12,7% la lucrările de reparaţii capitale. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut însă cu 15%.
Potrivit INS, pe obiecte de construcţii au fost scăderi pe toate componentele: la clădirile rezidenţiale cu 37%, la clădirile nerezidenţiale cu 23,6%.

În luna iunie 2010, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 8,5% comparativ cu luna iunie din 2009, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi (-14,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-4,1%).

Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (22,4%).

Comparativ cu luna mai, volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat o creştere de 16,6% în iunie, ca urmare a avansului la lucrările de reparaţii capitale (34,3%), la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (17,2%) şi la lucrările de construcţii noi (17%).

SURSA: http://media.imopedia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Soferii model fac toate aceste lucruri! Fa-le si tu!

Nu este deloc greu sa fii un sofer model in trafic, sa conduci prudent si sa ai grija de a…