Home S-a semnat contractul de 201 milioane de euro pentru masterplanul de apă – canal

S-a semnat contractul de 201 milioane de euro pentru masterplanul de apă – canal

2 min read
0
0
320

Contractul de finanţare pentru masterplanul de apă-canal, în valoare totală de 201 milioane de euro, a fost semnat, vineri, la Ploieşti, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor Cristian Apostol.
Potrivit acestuia, în proiectul privind reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova, care este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, sunt incluse 12 localităţi, respectiv Azuga, Buşteni, Sinaia, Comarnic, Breaza, Câmpina, Băneşti, Băicoi, Plopeni, Vălenii de Munte, Mizil şi Urlaţi, de pe urma implementării lui urmând să beneficieze 152.000 de cetăţeni.

Directorul unităţii care va implementa proiectul – Hidro Prahova -, Dumitru Pantea, a anunţat că valoarea contractului este de 201 milioane de euro, din care Guvernul, prin Ministerul Mediului, va suporta 13%, administraţiile locale 2%, iar operatorului regional al serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare îi revine o cotă de 9,2 milioane de euro.

“Proiectul prevede construirea a şapte noi staţii de epurare şi a 350 de kilometri de colector de canal şi reţea de canalizare. Contractul este semnat până la data de 31 decembrie 2014, cu posibilitatea de prelungire pe încă un an”, a spus Pantea. Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, a precizat că acesta este cel mai mare proiect derulat de o administraţie locală din Prahova. AGERPRES

SURSA: http://www.administratie.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…