Home Solicitare sprijin pentru ,,Tabara de creatie – Datina si mestesug”

Solicitare sprijin pentru ,,Tabara de creatie – Datina si mestesug”

9 min read
0
0
268

Ma numesc Cristea Andreea Mihaela si  sunt reprezentanta a Asociatiei Culturale Adsum infiintata de domnul Ion Gabriel  Pusca. Asociatia Culturala Adsum este o organizatie non-profit care promoveaza  cultura si educatia prin programele sale. In acest moment cele patru sectiuni  Adsum care ne recomanda si ne reprezinta sunt:

 • “Revista Zip”,
 • “Breasla  cuvantatorilor”,
 • Revista literara ” Zona interferentelor poetice”,
 • ” Cenaclul  de seara”.

Adsum a inceput ca si cenaclu literar in anul 2005 iar in 2006 s-a  transformat in ,,Asociatia Culturala Adusm”. Voi incepe prin a va prezenta cel  mai longeviv proiect al nostru, “Cenaclul de seara” care se desfasoara  bilunar,in prima si a treia sambata dintr-o luna calendaristica incepand cu ora  17.00.”Cenaclul de seara”, cunoscut si sub numele de “Cenaclul literar de sambata  seara” isi propune sa ofere un spatiu decent de exprimare literare libera atat  tinerilor
cat si scriitorilor consacrati,punand accentul pe experienta  scriitorilor consacrati si mizand pe imaginatia, creativitatea si energia  tinerii generatii in speranta ca unii dintre acesti scriitori vor avea  curajul si sprijinul de a
da un nou suflu literatorii din Romania. Scopul nostru  este acela de a ajuta la formarea si promovarea scriitorilor contemporani si de  a pastra amintirea vie a scritorilor ce au facut literatura actuala a romaniei.  Asociatia Culturala
Adsum este reprezentata printr-un numar de oameni devotati  culturii,literaturii si educatiei unde sunt acceptati toti cei ce doresc sa  ajute cultura romaneasca sa persevereze indiferent de uniunea, societatea sau  liga literara si indiferent de etnia, sexul sau orientarea politica. Principalii  sustinatori in demersurile noastre sunt: Dl. Nae Georgescu, dl Gruia Novac sr.,  dl.Felix Nicolau, dl Simion Bogdanescu, dl Tiberiu Popescu, doamna Melania Cuc si  multi altii,(peste 70 de scriitori).

Din pacate pentru realizarea tuturor  proiectelor sunt necesare si fonduri. Am dori sa ne ajutati sa realizam pentru al  doilea an consecutiv ,,Tabara de creatie-Datina si mestesug”. Incepand cu anul  2010 CDS prin Asociatia Culturala Adsum dispune de doua case de creatie  destinate taberelor de creatie anuala. Aceste tabere de creatie sunt menite  pentru a stimula talentele si dezvoltarea aptitudinilor tinerilor talentati cu sprijinul maestrilor consacrati. In acest an vrem sa realizam tabara de creatie “Datina si mestesug” la Barlad pe durata a 3 saptamani cu copii si tineri care  sa picteze icoane pe sticla si sa ia lectii de la profesori care si-au dedicat o mare parte din viata iconohrafiei.

In acest moment nu dispunem fondurile necesare realizarii  acestei tabere de creatie si apelam la bunatatea sufletului dumneavoastra in  speranta ca va veti arata intresat de viata tinerilor din Romania si ca ne ve-ti  sprijini mai mult sau mai putin. Donatia dumneavoastra este benefica realizarii  acestui proiect si speram sa ne puteti ajuta sa obtinem cu ajutorul  dumneavoastra si a alotor potentiatori donatori suma necesara realizarii si  confectionarii icoanelor pe sticla in aceasta tabara de creatie. Sprijinul  dumneavoastra va veni in sprijinul a doua grupuri tinta: Realizarea acestei tabere ar insemna 1500 Lei de persoana, adica mic dejun, pranz si 2 gustari pentru 40 de persoane ar insemna un cost estimat de 900 Lei/zi. Suma de 1500 de lei include cazarea si masa pentru 21 de zile dar si materialele (sticla, pensule, culori, rame etc) si excursii si activitati distractive. Am fj incantati daca v-ati arata disponibilitatea de a plati tabara de creatie pentru unii dintre acesti copii talentati. Din numarul de 40 de participanti dumneavoastra va puteti alege pe cati dintre acestia doriti sa ii sponsorizati.

Aceste 40 de persoane inseamna asa:

 • 10 elevi din Centrul Silvic (Salaj),
 • 10 elevi din Barlad (“Liceul M.Eminescu)
 • 10 elevi din Bucuresti
 • 4 persoane-echipa de proiect a asociatiei ADSUM (Fotograf,organizator etc)
 • 3 profesori care sa indrumeze confectionarea icoanelor pe sticla
 • 1 supraveghetor
 • 2 persoane din conducerea executiva a Asociatiei Culturale Adsum

a). Beneficiarii directi:

 • elevii si  studentii cu aptitudini deosebite
 • iubitorii de arta
 • membrii si simpatizantii asociatiilor culturale, din Romania si din  strainatate

b). Beneficiarii indirecti:

 • donatorii si viata  cultural-educationala a Romaniei.

c). Dumneavoastra puteti fi unul dintre beneficiarii acestui ajutor deoarece prin ajutarea acestui proiect beneficiati de urmatoarele:

 • banner (numele companiei dumneavoastra este pus in evidenta in functie de numarul persoanelor pe care le sponzorizati).
 • pagini in revista de proiect (un copil sponsorizat = o pagina in revista, de exemplu: 3 copii sponsorizati = 3 pagini in revista) care va aparea intr-un tiraj special de 2000 de numere,
 • reclama in revista Zip si in brosura evenimentului
 • prezenta pe blogul Asociatiei ADSUM, pe site-ul asociatiei ADSUM si pe siteuri-le si blogurile partenere.

Pentru a vedea in ceea ce ati investit ve-ti fi invitatii nostrii speciali la expozitiile de iconografie realizate in aceasta tabara de creatie care va avea loc la Barlad,la Salaj si la Bucuresti. Unele dintre creatiile copiilor va vor fi inmanate ca amintire a gestului  dumneavoastra de noblete iar compania dumneavoastra se va bucura de mediatizare si publicitate prin  intermediul actului dumneavoastra de caritate. In anul 2010 a avut loc prima sesiune de tabara de creatie din cadrul Asociatiei ADSUM si a fost dedicata lemnului, anul 2011 vrea sa fie anul culorilor iar anul 2012 anul lutului.

Speram ca prin sprijinul dumneavoastra si a altor persoane sa reusim sa ducem mai departe proiectul: “Datina si mestesug-anul al II-lea”.

Pentru eventuale intrebari sau pentru o  eventuala colaborare nu ezitati sa ma contactati:

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…