Home Sărbătoare la Castelul Hasdeu

Sărbătoare la Castelul Hasdeu

1 min read
3
0
426

Curtea castelului Hasdeu de la Câmpina, a fost plină astăzi de oameni de seamă, artişti, iubitori ai vieţii şi familiei savantului B. P. Hasdeu. Într-un cadru plăcut, au fost îmbinate muzica de pian, cu cea folk şi cu eseuri de suflet pentru Sărbătoarea celor două Iulii, cu tradiţie de 20 de ani… Nu au lipsit expoziţiile de pictură ilustrând-o pe Iulia şi chiar ceva inedit, o expoziţie de tablouri din oase de peşte…Oameni de cultură şi artişti din capitală au revenit la Câmpina cu dragul de a întâlni oamenii care au fost atraşi de povestea lui Hasdeu…O zi cu bun gust, o sărbătoare cu suflet, pasiune şi multă dăruire pentru ceea ce este Hasdeu în cultura noastră…Castelul B. P. Hasdeu îşi aşteaptă vizitatorii cu veche şi mereu noua poveste a tragediei unui tată care îşi pierde fiica, mult prea devreme…

httpv://www.youtube.com/watch?v=BZ9EUxMFLL0

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

3 Comments

 1. marian malciu

  4 iulie 2011 at 8:59 PM

  Am văzut acest muzeu de multe ori… am lucrat ani de zile lângă el şi tot aş dori să-l revăd… Este preţios din multe puncte de vedere. Nu înţeleg de ce Bogdan Petriceicu Haşdeu nu se mai face cunoscut prin manuale şcolare, aşa cum nu înţeleg de ce despre Iulia Haşdeu nu se mai spune nimic, în afara unor asemenea evenimente ori zile comemorative… în cadru restrâns şi acestea! E trist şi periculos, pentru naţie, să uităm ori să rătăcim valori naţionale de orice fel…
  M-a bucurat mult acest material. Felicitări celor ce s-au străduit a-l face cunoscut!

 2. R Vlad

  5 iulie 2011 at 10:27 PM

  A fost o zi superba ! Felicitari organizatorilor !
  Despre titanul Hasdeu ar fi de prisos sa ma pronunt din modesta mea pozitie.
  Totusi , pe langa tot ce s-a spus cu diferite ocazii , personal am convingerea ca a fost un vizionar si un pionier al comunicarii extrasenzoriale,paranormale.Regret ca nu voi mai trai atunci cand stiinta va confirma experimentele de comunicare spirituala cu o lume paralela pe care Hasdeu cu capacitatea sa fenomenala le-a desfasurat cu succes. Din pacate aceste practici au fost privite cu suspiciune considerate devieri mistice dat fiind limitele cunoasterii umane pana in prezent.
  Dar astfel cum odinioara cel care era convins ca pamantul e rotund era ars pe rug sau cel care a anticipat cu o precizie fenomenala zborul DE LA PAMANT LA LUNA era intampinat cu zambete sunt convins ca viitorul va confirma poate chiar mai repede decat ne imaginam in prezent baza stiintifica a sedintelor de spiritism din Castelul Iuliei Hasdeu.
  PS . Efortul organizatorilor ramane remarcabil chiar in ciuda unor prelegeri introductive poate mult prea lungi si cu o tema uneori mai putin adaptata momentului aniversar al SARBATORII CELOR 2 IULII astfel cum a fost tema strainului in opera lui Hasdeu.
  Pacat ca unii turisti straini (si bineinteles multi dintre romanii participanti la eveniment asemenea fiicei noastre numita intamplator chiar IULIA !!) au gasit usa muzeului inchisa pe durata desfasurarii serbarii si au facut cale intoarsa fara a se bucura pe deplin de aceasta zi minunata care oricum ramane de neuitat fie chiar si din acest motiv desigur nedorit .
  De neuitat ramane si prezentarea exceptional conceputa a corespondentei Iuliei Hasdeu ca si momentele de recitari.Pacat ca elevii poeti( unii chiar venind cu imagini poetice f personale si interesante ex ” arzand in ploaie” etc)au avut doar o prezenta meteorica aparand si disparand la fel de repede din cadrul serbarii…Daca promovarea evenimentului s-ar fi facut si pe pagina de internet a muzeului nu doar pe blogul personal al Dnei Directoare sunt convins ca tot parcul castelului ar fi devenit neincapator pt multimea auditoriului iubitor al familiei Hasdeu. La reveredere , pe 2 iulie 2012! Multumiri Dnei directoare Jenica Tabacu,pentru energia,competenta si intreaga daruire in desfasurarea intregului eveniment.

 3. Jenica Tabacu

  20 septembrie 2011 at 2:58 PM

  Din pacate, in muzeu nu lucreaza decat patru persoane. Acestea au fost implicate in organizarea sarbatorii ( primirea invitatilor, distribuirea programelor, fotografierea actiunii, colaborarea cu presa, cu cei care aveau expozitii s.a). Asadar, tinand cont de faptul ca erau aproape trei sute de persoane in parcul muzeului, ne-a fost imposibil sa deschidem muzeul in timpul primei parti a sarbatorii. Ar fi trebuit ca cel putin doua persoane sa fie prezente in muzeu. Nu am putut asigura acest lucru. Si noua ne pare rau, si asteptam deblocarea posturilor pentru a remedia situatia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…