×

Şcoala de vară care formează lideri

Şcoala de vară care formează lideri

320 Şcoala de vară care formează lideriAdelina Maria îi invită pe tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani să aplice la prima şcoală de vară de leadership din România, care se desfăşoară în perioada 31 iulie – 6 august, la Poiana Braşov. Participanţii Leaders School 8 vor avea oportunitatea să-şi dezvolte abilităţile de leadership şi să-şi găsească modele în liderii români de succes precum Dan Bulucea, country manager Google România, sau Iolanda Balaş, preşedinte onorific al Federaţiei Române de Atletism.

Mai mult, Adelina Maria promite că cea de-a opta ediţie a Leaders School le va oferi tinerilor ocazia de a-şi descoperi potenţialul de lideri şi de a-şi găsi foarte multă inspiraţie care să le arate că se poate îndeplini orice vis prin muncă.

Până acum, Leaders ­School ­numără deja peste 200 de absolvenţi. Care este profilul ­candidatului pentru această şcoală?

În primul rând, tinerii care aplică trebuie să îndeplinească criteriul vârstei, respectiv să aibă între 18 şi 25 de ani. Însă, pentru a participa la Leaders School, trebuie să te regăseşti printre tinerii entuziaşti care vor să schimbe România. În ediţiile anterioare, am avut participanţi de la elevi de liceu până la studenţi din ţară şi din străinătate.

De ce aplică tinerii români care studiază în străinătate?

De-a lungul timpului, am avut români care studiau la Harvard, Oxford sau Cambridge. Ei aleg să participe mai ales la ediţia de vară, pentru că sunt în vacanţă şi vin cu un semn de întrebare, respectiv dacă pot să-şi găsească modele în liderii români. Pentru ei, este mai mult o curiozitate participarea la această şcoală.

Pe candidaţii admişi îi consideraţi tineri de elită. Pe ce criterii acordaţi această titulatură? Puneţi accent pe rezultatele şcolare?

Rezultatele contează mai puţin. Nu-i întrebăm pe aplicanţi ce note au luat la şcoală sau la facultate, ci punem accent pe activitatea lor din timpul liber. Îi întrebăm ce activităţi extracuriculare au desfăşurat şi ce implicare au în comunitate. În momentul în care ai 30 de tineri care sunt foarte implicaţi în comunitatea lor şi, la rândul lor, mai formează încă trei tineri, este perfect. Din acest motiv, urmărim ca cei aleşi să fie înscrişi în ONG-uri, să fi participat la diferite proiecte, să aibă experienţă în cadrul programelor internaţionale.

Pentru această vară, aţi anunţat că oferiţi tinerilor plecaţi peste hotare un motiv să revină în ţară. În ce sens?

În momentul în care cunoşti o persoană precum Iolanda Balaş (unul dintre invitaţii Leaders School 8 – n.r.) care îţi povesteşte că a reuşit în România şi că cea mai mare satisfacţie pentru ea a fost când a auzit imnul intonat datorită performanţelor ei, este greu să nu o iei drept exemplu şi să te motiveze.

Cum aţi demarat Leaders School în 2008?

În urmă cu trei ani, erau foarte multe programe pentru tineri pe piaţă, dar am spus că noi trebuie să facem ceva mai mult decât o conferinţă. Atunci, ne-am propus această şcoală cu scopul de a schimba viaţa participanţilor. La acel moment, nu exista un program de şase zile care să-i ducă pe candidaţi într-un mediu total diferit, să-i pună faţă-n faţă cu liderii români şi să-i provoace la simulări de afaceri. Mai mult, ne-am propus să-i selectăm atât de bine pe participanţi, încât să aibă parte de un network (reţea de contacte – n.r.) de elită şi să poată învăţa ceva nou şi de la ceilalţi participanţi.

Cum a evoluat această şcoală?

În primul rând, formatul s-a îmbunătăţit constant. Chiar şi de la o ediţie la alta, am adus modificări. Iniţial, nu exista simularea de afaceri, dar, cum ne-am dat seama că este foarte importantă partea practică, am introdus-o. Mai mult, la început, vorbeam de leadership în general, dar ne-am dat seama că trebuie să luăm fiecare concept care-l formează şi să-l explicăm într-un mod mult mai clar. În privinţa numărului de participanţi, el a rămas constant, respectiv la 30. Totuşi, numărul aplicaţiilor este în continuă creştere.

Ce le promiteţi candidaţilor care aplică la Leaders School?

Potrivit mesajului din vara aceasta, le promitem că vor fi la înălţime. Asta înseamnă că trebuie să ai posibilitatea să te ridici puţin deasupra celorlalţi şi să ai o imagine de ansamblu a leadership-ului. În plus, participanţii vor avea acces la oameni foarte mari şi care sunt deschişi să le împărtăşească experienţele lor şi cum au reuşit ei.

Ce aţi pregătit nou în cadrul ediţiei din această vară?

În cadrul celei de-a opta ediţie, continuăm implementarea schimbărilor pe care le-am realizat în primăvară. La acel moment, am introdus cele trei concepte-cheie: leadership personal, leadership unu-la-unu şi leadership-ul echipei, care sunt abordate fiecare în zile separate. Cea de-a patra zi a Leaders School se numeşte „Leadership în practică”, iar cea de-a cincea zi a rămas pentru simularea de afaceri. Totuşi, de data aceasta, vom avea mai multe simulări de afaceri, respectiv câte una pentru fiecare concept evidenţiat, plus cea din a cincea zi.

SURSA: http://www.romanialibera.ro

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed