Home Breaking News Stiri Exclusive Sergiu GĂBUREAC – Tableta de weekend (128): Jurnal de vacanţă: „Divinus halitus terrae”

Sergiu GĂBUREAC – Tableta de weekend (128): Jurnal de vacanţă: „Divinus halitus terrae”

4 min read
0
0
169

GABUREAC-Sergiu-2-WBFIERA MILANO

O zi de foc! Plecăm hotărâţi spre Expoziţia Mondială 2015. Luăm Treni Nord, cum era scris pe bilet (nu intru în detalii) şi ajungem la… Monza! Ritmurile unei melodii din tinereţe îmi zburdă prin neuron. Desigur, numai de vizitarea renumitului circuit de Formula 1 de la Monza, unul dintre cele mai vechi circuite din lume nu-mi ardea! Aşa că sărim din tren, o luăm prin tunel şi urcăm în primul tren în direcţia de unde am venit. Aşa am crezut. Aiurea! Noroc că trecea şi pe la Rho Fiero! După ce ocolea Milano. Alte periferii!

Milano a găzduit „World Exposition” şi în 1906, aşa că avea experienţă pentru „Universal Expo 2015”. Este inutil să amintesc că Milano este un centru, financiar şi comercial, de primă importanţă al lumii, oraşul fiind sediul Bursei Italiene. Milano este renumit şi pentru Alfa Romeo, aspiratorul universal de tinere! Alte firme de marcă Motta, Alemagna, Pirelli contribuie la imaginea sa industrială. Fiera Milano – centru şi complex expoziţional, deschis în 2005, întins pe zeci de hectare – confirmă din plin potenţa economică a Lombardiei.

De data asta. expoziţia universală este organizată sub semnul „Divinus halitus terrae”. Sloganul spune totul. Parcă n-ar mai fi nimic de adăugat ! Austria a avut, de departe, cel mai original şi natural pavilion, transferând o parte din pădurile Alpilor direct pe platoul expoziţiei, cu o prezentare hologramică de excepţie a ofertei lor alimentare/agricolă cu tehnologii de ultimă oră. Prezentări de acest gen au mai toate pavilioanele, cele africane fiind o reală surpriză. La unele cozile durau între 30-40′. La pavilionul-colibă al României, nimeni! M-a suprins neplăcut sărăcia interiorului, trei led-uri amărâte pe care rula o prezentare tip Cântarea României. În rest mai nimic! Restaurantul, cu „specific românesc”, avea personal şi vinuri italiene !?! Fără mici, fără sarmale…

Argentinienii aveau un grătar de 30 de metri lungime ce funcţiona „la greu”! Oare cei de la Ministerul Agriculturii dâmboviţean gândesc? Expo ‘2015 mi-a reconfirmat resursele alimentare uriaşe şi marea diversitate culinară de pe Terra…

De săptămâna viitoare reiau tabletele amare!

————————————————-

Sergiu GĂBUREC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

Bucureşti

sâmbătă, 22 august 2015

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Mobila ta poate capata o noua viata daca o dai cu un lac pentru lemn potrivit. Afla mai multe despre asta

Casele goale sunt toate la fel. Niste pereti care nu spun nimic, podeaua trista si geamurl…