Home Breaking News Stiri Exclusive Sergiu GĂBUREAC: Tableta de weekend (141): “Dansul subvenţiilor”

Sergiu GĂBUREAC: Tableta de weekend (141): “Dansul subvenţiilor”

8 min read
0
0
480

GABUREAC-Sergiu-2-WBAvertisment!

Tableta  poate crea un disconfort accentuat!

Autoritatea Electorală Permanentă a făcut-o, iarăşi, de oaie. După ce nu m-a lămurit, nici după 26 de ani, câţi alegători mai sunt prin ţară, mai şi împrăştie banul public pe partide parlamentare fantomă. Ar fi vorba de un mizilic de 752.126,61 lei (contorul merge, mă informează jurnalul Cotidianul) daţi unor partide decedate în timp. Din punct de vedere parlamentar. Celorlalte câteva zeci de partide ce jinduiesc fără succes la scaune de parlamentar nu li se alocă nimic. Deocamdată. Până vine vreun şparlamentar cu vreo idee năstruşnică!

Ce reprezintă suma aruncată cu generozitate de AEP? Subvenţii pentru  PP-DD (aprilie 2015-ianuarie 2016), PNŢ-CD (aprilie 2014-ianuarie 2016) şi Forţa Civică, cel cu funia de usturoi (august-decembrie 2014). PP-DD-ul cunoscutului creator de televiziune tabloidă, aflat acum prin Beciul Domnesc, fără a fi, încă, membru al Uniunii Scriitorilor Puşcăriaşi (ar avea ce scrie!) a sucombat în 4 martie 2015. Unicul parlamentar PNŢCD, Ioan Mihăilă, a şters-o din partid tot într-un martie 2014. „Forţa Civică” a fost înghiţită în    iulie 2014, de  PDL, care la rândul lui a îmbrăcat pielea de oaie şi se face că tot fuzionează cu PNL-ul. Până la ordinul Sistemului Mafiot Român de a lovi din interior, care nu doarme nicio clipă!

Concluzia.

Această sumă a fost ilegal alocată de AEP din moment ce acestea nu mai există ca partide parlamentare. Să vedem cum va fi recupera prejudiciul. Aş vrea să ştiu, de aici din Piaţa Universităţii, dacă partidele parlamentare bastarde, care au parlamentari fără a fi votaţi ca atare de noi ţugulanii, fiind racolaţi de pe la alte partide parlamentare furnizoare de traseişti, primesc subvenţii de la AEP? Teoretic, nu.

Văd că se pune la cale un nou USL ! Al treilea. Să nu ştie autorii că USL-ul nu merge de multe ori la urne? Mai ales când e condus de oameni care şi-au dovedit imoralitatea de-a lungul mandatelor! Oare ce aşteaptă aceşti şefi de partide mult compromişi de nu fac pasul în spate împreună cu „preacinstiţii” din jurul lor! Sună a defăimare, nu?

Vă mai aduceţi aminte de Crin Antonescu ? Cum s-a retras fără a se crampona nicio clipă de şefie? Şi cum a suportat toate mojiciile? Ehei!… A apărut şi ştirea, de mult timp pusă la dospit: „Liviu Dragnea vrea să pună botniţă presei: Defăimarea pe Facebook va costa şi 100.000 de lei.” Aleşii vor jubila, după ce şi-au asigurat viitorul pecuniar, dacă şi libertatea de exprimare va fi pusă sub control.

Cred că suntem singura ţară în care penalii fac legi ! Cum nu sunt deloc semne că partidele se vor reforma s-ar putea să o ia rău în barbă la alegeri ! Cu creaţii legislative de tipul Legii defăimării se vor face de râsul Europei civilizate. Poate prin Rusia să aibă ceva succes !

Ceea ce nu înţeleg găştile de partid e faptul că actualul guvern nu are cum fi înlăturat, decât după alegerile parlamentare. Până atunci ele trebuie să se reformeze. Atât. Piticul atomic, Cioloş, acţionează în forţă. Decapitările curg, chit că ţintele vor sau nu să-şi dea demisia. Demiterea e fulgerătoare şi fără prea multe comentarii. Dosarele DNA-ului văd că ating mii şi mii de pagini. Fostul posesor de Stradivaruis, clona Lelei Safta, plimbat ca pe sfintele moaşte prin televiziuni, are ce lectura! La greu. Aud că a a dat doar un simplu telefon!

Rămân şi nu rămân surprins de acuzaţiile care i se aduc dirijorului Medelin. Cum este un tip inteligent, şiret, cu vorbele la el mai mereu, vom avea parte de un lung spectacol pe sticlă. Dacă nu se va lăsa rapid cu Beci Domnesc! A se vedea şi comportamentul fostului premier care face, periodic, valuri. La mal. O altă clonă. A marinerului! Aştept ca DNA să intre cu brăzdarul şi în terenurile, care gem de penali, ale fostului preşedinte. Sau încă nu i-a venit rândul la moară, dosarele riscând să prindă mucegai?

 

*

Toate bune!?!

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

————————————————-

Sergiu GĂBUREC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

gsm_as@yahoo.com

Tel. 0731 936 615

Bucureşti

sâmbătă, 13 februarie 2016

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…