Home Breaking News Stiri Exclusive Sergiu GĂBUREAC: Tableta de Weekend (144) “Luptător cu rol determinant”

Sergiu GĂBUREAC: Tableta de Weekend (144) “Luptător cu rol determinant”

12 min read
0
0
640

GABUREAC-Sergiu-2-WB„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 29 februarie a.c., decretul privind conferirea titlului de Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant.” O ştire care a declanşat, iarăşi, discuţii aprige despre „pomenile” acordate participanţilor activi la Revoluţie.

Din păcate, cei mai mulţi şi-au luat „drepturile” şi au tot tăcut în anii care au urmat. A se vedea câţi participă la aniversarea revoluţiei şi comemorarea victimelor de atunci sau la acţiunile societăţii civile? Aceşti posesori de certificate se pot numi oricum numai revoluţionari nu.

Mi-am exprimat punctul de vedere, atât asupra evenimentelor din decembrie 1989, cât şi despre mult contestată lege, prin care se acordă o sumă de drepturi celor care au reuşit, mulţi pe căi obscure (sic!), să obţină calitatea de revoluţionar. Deşi sunt acordate din banul public, aceste drepturi sunt ţinute la secret de Secretariatul de profil din cadrul guvernului României!

Ceea ce mă face să revin asupra subiectului e contextul în care preşedintele Johannis a fost manipulat să semneze un decret (de fapt, sunt mai multe) fără a exista o clarificare oficială a aceea ce a fost în acel decembrie 1989. Cum poate accepta preşedintele unei ţări a Uniunii Europene acest nou titlu (scos din mânecă), care are la bază o hotărâre de guvern (!) care are la bază principii total imorale, discriminatorii. Nu-mi este deloc clar! Luptător cu rol determinant la declanşarea şi desfăşurarea  Revoluţiei (22 decembrie, ora 18,30 ora arestării cuplului Ceauşescu) sau la reuşita Contrarevoluţiei (declanşată la 22 decembrie, începând cu ora 17 şi desăvârşită la 31 iulie 1990)?

Aflu, după semnarea decretelor, că pe aceste liste se află foşti informatori ai securităţii, indivizi sub acoperire, persoane controversate, ciolănari care nu au fost pe la Revoluţie sau deşi au călcat pe acolo n-au avut nici un rol. De fapt, ce înseamnă a avea un rol determinant? Nici un document oficial nu precizează clar acest lucru: a, b, c, d…

S-a pus, din start, o condiţie aberantă în acordarea acestui titlu. Solicitantul să fie dintr-o localitate în care au fost împuşcaţi oameni! În acele zile. Acum ştim cu toţii că scenariul contrarevoluţiei (sic!) a fost valabil pentru toate reşedinţele de judeţ, inclusiv cu distribuirea de arme. Constat că nu s-a pus nicio clipă în discuţie faptul că în multe locuri au existat oameni inteligenţi, care au înlăturat structurile comuniste fără să apeleze la armele puse, cu generozitate, la dispoziţie, implicându-se cu responsabilitate în preluarea conducerii judeţului / localităţii fără a ajunge la faza cu trasul în aer sau în mulţime. „Să se vadă că e Revoluţie”, cum s-ar fi exprimat un lider FSN!

Oare în acele locuri să nu fi fost Revoluţie ?!? Acei oameni, foarte puţini de altfel în fiecare loc, au avut curajul de a ataca sediile PCR şi să înlăture structurile comuniste şi securiste fără pierderea de vieţi omeneşti. Au ştiut să mobilizeze populaţia, să asigure paza obiectivelor, să liniştească populaţia, să repună în funcţiune administraţia, unităţile industriale şi agricole, instituţiile, comerţul…

Oare toate acestea nu înseamnă rol determinant? Dacă n-ar fi existat presiunea uriaşă prin înlăturarea structurilor comuniste în multe reşedinţe de judeţ şi alte localităţi ale României, cum ar fi evoluat lucrurile în localităţile în care se trăgea? Cum s-a dovedit, ulterior, în multe „oraşe-martir” s-a tras premeditat, revoluţionarii neavând capacitatea de a evita capcana care le-a fost întinsă, ei înşişi incitând la violenţă. Toate aceste lucruri nu trebuie ascunse!

De aceea e nevoie de finalizarea acestui dosar extrem de complex, ca şi cel al evenimentelor din 13-15 iunie 1990. Criminalii trebuie să răspundă! Ulterior, tocmai revoluţionarii autentici au fost îndepărtaţi sau cumpăraţi (sic!), frâiele fiind preluate de echipa de contrarevoluţionari (mulţi urmaşi direcţi ai PCR) în fruntea căreia a fost pus Ion Iliescu (sic!). E o realitate, care merită a fi pe larg dezbătută. Neoficial se ştiu multe lucruri. Ele trebuie, însă, oficializate. Această echipă este direct răspunzătoare de sutele de morţi împuşcaţi după evacuarea lui Ceauşescu cu elicopterul.

Dacă nu au nimic de ascuns, de ce mulţi politicieni, lansaţi pe filiera FSN, se opun cu atâta vehemenţă finalizării dosarului Revoluţiei? Pentru morţii rezultaţi până la ora 12:06 (!) din 22 decembrie 1989 vinovaţii se ştiu. Ceauşescu şi acoliţii lui. Cei mai mulţi au şi plătit pentru acele crime. Însă cine răspunde pentru sutele de morţi şi miile de răniţi de după fatidica oră amintită? Mai ales, după arestarea, în aceeaşi zi, a lui Ceauşescu la ora 18:30 (sic!) ? Să terminăm cu prostiile de genul intervenţiei unor forţe străine!

Declaraţia lui Iliescu de zilele trecute privitor la morţii Revoluţiei, seamănă izbitor cu atitudinea lui Vişinescu, recent condamnatul la închisoare pentru crimele săvârşite în calitatea sa de comandant al închisorii deţinuţilor politici de la Râmnicul Sărat. Adevărul trebuie scos la suprafaţă oricât de dureros ar fi! Astfel vom afla şi de ce România a cunoscut în ultimii 26 de ani o involuţie accentuată cu distrugeri şi jafuri de neimaginat.

După Revoluţie am avut două mari şanse ca România să intre în rândul lumii. Votarea lui Ion Raţiu ca preşedinte al ţării şi revenirea la regimul monarhic. Le-am ratat cu bună ştiinţă pe amândouă. Aşa am permis naşterea Sistemului Mafiot Român, de care nu mai scăpăm!

Să vedeţi cum cei care l-au umilit permanent pe Regele Mihai îi vor organiza funeralii naţionale, plângând cu lacrimi de crocodil!

*

Toate bune!?!

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

————————————————-

Sergiu GĂBUREC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

gsm_as@yahoo.com

Tel. 0731 936 615

Bucureşti

sâmbătă, 5 martie 2016

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…