Home Breaking News Stiri Exclusive Serial: „NE VEDEM LA PARIS” – Epilog

Serial: „NE VEDEM LA PARIS” – Epilog

5 min read
2
0
1,180

ÎN LOC DE EPILOG

 

MARIA TĂNASE:  

…Nu-mi aduc aminte câte zile şi nopţi s-au scurs decând m-am despărţit de bădiţa Costache, căci nu reuşeam să uit acei ochi înlăcrimaţi… care mă priveau pătimaşi, parcă-mi spuneau: „Adio, Măriucă!” ca, spre sfârşitul toamnei  din 1962, când soarele se pregătea să apună; după atâţia ani scurşi pe apa Jiului şi a Oltului, când mă aflam pe locurile pe unde trecuse titanul, la mânăstirea Tismana, unde i-am aprins o lumânare şi am presărat câteva boabe de tămâie pe nişlte cărbuni ce mocneau într-o ulcică de pământ, aflată lângă căsuţa „+ Morţilor”, am privit fumul care se ridicase liniştit şi se pierduse ca o boare a unui suflet de om chinuit de dorul celor dragi, îndreptându-se spre drumul nemuririi: urca pe Coloana Infinitului, antenă intergalactică ce face legătura noasră cu lumea celestă, apoi a tot zburat  până la Calea Robilor, în galaxia Lactee, să-l vestească pe dragul meu gorjan că-mi este dor de el.

Când am intrat în sfânta mânăstire, lângă icoana Domnului IISUS CHRISTOS, am văzut o tânără care plângea şi se ruga Mântuitorului să-i reînvieze pe cel ce-o lăsase singură. În urechi a-nceput să-mi sune o dulce baladă care, din păcate, n-am mai reuşit s-o cânt… Sper s-o cânte altă privighetoare a Gorjului, fiindcă vremea se cernise atât de repede peste mine şi, nu de puţine ori m-am visat că alergam să-l întâlnesc pe neicuţa Costache la Paris… Gândul m-a dus la metamorfozarea acestei măicuţe tinere, prin puterea sfintei Fecioare Maria, născătoare de Dumnezeu, într-o mierliţă ale cărei picioruşe roşii păstrează picăturile de sânge care s-au scurs din rănile Fiului Iisus Hristos.

<<<<< PENTRU A  ASCULTA MELODIA >>>>>

APASA PE SEMNUL (mai jos stanga)

Rodica Anghelescu – Mierlita

Asculta mai multe audio populara


POVESTITORUL:

Dragii mei români, să ne aducem aminte că pe acest pământ, binecuvântat de bunul Dmnezeu,   a călcat genialul Constantin Brâncuşi alături de-o stea  fără asemănare… Maria Tănase. Priviţi codrii, livezile cu pomi roditori şi viile pe care aurul  toamnei le-a îmbrăcat în mantie regală, iar bruma a căzut ca o  sfântă  cortină… acoperind cu argintul ei o poveste de dragoste încheiată cu un cîntec de voie bună în memoria privighetorii nemuritoare a Gorjului. (Vocea de aur a Mariei Tănase se aude ca un ecou drag şi dulce …

Când trecem pe aleii vom asculta glasul MĂIASTREI

<<<<< PENTRU A  ASCULTA MELODIA >>>>>

APASA PE SEMNUL (mai jos stanga)

Rodica Anghelescu – Maria Tanase spune

Asculta mai multe audio populara

<<<<<<>>>>>>>

Sfârşit

Load More Related Articles
Load More By Marin Voican Ghioroiu
Load More In Stiri Exclusive

2 Comments

 1. VOICAN MARIN GHIOROIU

  19 august 2011 at 8:19 PM

  Îţi mulţumesc distins drag prieten pentru tot ce ai făcut pentru mine, pentru a readuce prin intermediul prestigioasei tale reviste TOPAL’S DAILY NEWS pe genialii MARIA TĂNASE ŞI CONSTANTIN BRÂNCUŞI.
  DUMNEZEU să-ţi ajute să fii sănătos şi fericit

 2. Marian Dorojneac

  3 septembrie 2011 at 7:14 AM

  In scurtul timp in care am colaborat pana acum cu Maestrul MARIN VOICAN-GHIOROIU pentru realizarea “Imnului Festivalului Tineretii” 2011, am constatat ca Domnia sa este cel mai de pret “sculptor al cuvintelor” cu care am avut ocazia sa stau de vorba pana in momentul de fata. Un om de aleasa omenie, nu uita niciodata de aniversarile prietenilor, un artist desavarsit.
  Stimate Maestre, va doresc sanatate multa si implinirea tuturor dorintelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…