Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Sesiunea de formare în cadrul proiectului Alege şcoala! la Mănăstirea Caraiman

Sesiunea de formare în cadrul proiectului Alege şcoala! la Mănăstirea Caraiman

2 min read
0
0
1,146

Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman din Buşteni a fost, în zilele de 14 şi 15 noiembrie, gazda sesiunii de formare de formatori pentru implementarea proiectului „Alege Şcoala!”, informează „Ziarul Lumina”.

„La această sesiune de formare au participat preoţii din grupa I din cadrul Protoieriei Câmpina care sunt implicaţi în prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delincvenţei juvenile. În prima zi a sesiunii a avut loc instruirea teoretică a formatorilor, iar a doua zi s-a avut în vedere aplicarea cunoştinţelor teoretice. Cursurile sesiunii de formare a preoţilor au fost susţinute de părintele profesor Gheorghe Holbea, consilier patriarhal, şi diaconul George Jambore, inspector patriarhal. Au fost dezbătute teme precum: asumarea vocaţiei de părinte, înţelegerea vieţii lăuntrice a copilului din perspectivă duhovnicească, drama abandonului şcolar şi soluţia pastorală a Bisericii, dar şi modalităţi de cultivare a motivaţiei creştine a copiilor şi a tinerilor. Au fost identificate diferite probleme apărute în procesul de catehizare a copiilor prin discuţii libere şi exemplificări individuale. Sesiunea de formare a oferit preoţilor indicaţiile şi materialele necesare pentru a contribui la ameliorarea situaţiei referitoare la abandonul şcolar, precum şi la sporirea duhovnicească a copilului de azi”, a precizat părintele protoiereu Costică Dumitru.

SURSA: http://www.basilica.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…