Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Sesiunea de formare în cadrul proiectului Alege şcoala! la Mănăstirea Caraiman

Sesiunea de formare în cadrul proiectului Alege şcoala! la Mănăstirea Caraiman

2 min read
0
0
860

Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman din Buşteni a fost, în zilele de 14 şi 15 noiembrie, gazda sesiunii de formare de formatori pentru implementarea proiectului „Alege Şcoala!”, informează „Ziarul Lumina”.

„La această sesiune de formare au participat preoţii din grupa I din cadrul Protoieriei Câmpina care sunt implicaţi în prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delincvenţei juvenile. În prima zi a sesiunii a avut loc instruirea teoretică a formatorilor, iar a doua zi s-a avut în vedere aplicarea cunoştinţelor teoretice. Cursurile sesiunii de formare a preoţilor au fost susţinute de părintele profesor Gheorghe Holbea, consilier patriarhal, şi diaconul George Jambore, inspector patriarhal. Au fost dezbătute teme precum: asumarea vocaţiei de părinte, înţelegerea vieţii lăuntrice a copilului din perspectivă duhovnicească, drama abandonului şcolar şi soluţia pastorală a Bisericii, dar şi modalităţi de cultivare a motivaţiei creştine a copiilor şi a tinerilor. Au fost identificate diferite probleme apărute în procesul de catehizare a copiilor prin discuţii libere şi exemplificări individuale. Sesiunea de formare a oferit preoţilor indicaţiile şi materialele necesare pentru a contribui la ameliorarea situaţiei referitoare la abandonul şcolar, precum şi la sporirea duhovnicească a copilului de azi”, a precizat părintele protoiereu Costică Dumitru.

SURSA: http://www.basilica.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

STATIUNEA BUSTENI – CAPITALA ALPINISMULUI ROMANESC, A TINERETULUI SI TURISMULUI MONTAN

Dragi locuitori ai orasului BUSTENI, Vin in fata voatra, pentru a doua oara, ca si candida…