Home Breaking News Stiri Exclusive Sfaturi utile: ce să faci pentru a avea șanse mari de reușită la un interviu pentru jobul mult visat

Sfaturi utile: ce să faci pentru a avea șanse mari de reușită la un interviu pentru jobul mult visat

7 min read
0
0
206

Interviurile pentru a fi primit într-o companie de succes pe un post bine plătit și râvnit de mulți concurenți fac parte din categoria evenimentelor stresante, indiferent de nivelul de pregătire al candidatului. Emoțiile devin, în mod firesc, copleșitoare, iar presiunea nevoii rapide de un venit stabil participă considerabil la îngreunarea misiunii psihologice la care este supus cel în cauză.

Chiar dacă angajatorii zilei de astăzi încearcă să fie cât mai inventivi atunci când vine vorba despre întrebările adresate și probele la care își vor supune potențialii angajați, există câteva aspecte cărora orice viitor șef le acordă o atenție sporită. Pentru a-ți ușura proiectul și a porni încrezător către interviu, asigură-te că respecți sfaturile ce urmează a-ți fi prezentate.

Iată care sunt 3 puncte cheie pe care orice angajator le urmărește atunci când își intervievează viitorii angajați:

  1. Atenția acordată detaliilor

Niciun lider, indiferent de domeniul în care activează, nu își dorește să acorde postul unui viitor coechipier superficial, care are tendința de a fi grăbit și dezordonat. În cadrul întâlnirilor cu membrii potențialei tale echipe de lucru, este absolut necesar să demonstrezi că ești o persoană de încredere, pe care oricare dintre colegi se va putea baza la nevoie. Oricine poate afirma despre sine că obișnuiește să fie o persoană extrem de organizată și meticuloasă, iar interlocutorii tăi știu foarte bine acest fapt. Pentru a fi cu adevărat convingător, trebuie să induci pe alte căi decât cea a exprimării verbale această impresie. Aspectul tău exterior poate fi hotărâtor în acest context. Arată-ți interesul pentru job și grija pentru detalii învățând cum asortezi cămașa cu cravata, câți nasturi se încheie la sacou și ce înseamnă fiecare gest din limbajul trupului. Cu acest as în mânecă, vei fi din start plăcut de eventualii tăi colaboratori.

  1. Capacitatea de adaptare

Un alt atu de care va fi nevoie să demonstrezi că dispui este cel al capacității de a ,,simți” foarte bine aerul situațiilor în care ești pus, mai ales în cazul în care urmează să interacționezi cu clienții companiei la care te angajezi. Surprinzător de multe persoane nu au simțul acesta suficient de dezvoltat și nu reușesc să se adapteze la oamenii cu care interacționează, la contextele în care sunt puși de către superiorii lor. Ținuta pe care o abordezi în ziua interviului este, și de această dată, o cale la îndemână de a-ți demonstra compatibilitatea cu postul dorit. Abordează o ținută smart casual pentru a merge la sigur. Vrei să-ți pui garderoba la punct înainte de întâlnirea cu potențialul tău șef? În acest caz, gama.ro este locul în care să găsești cele mai potrivite piese pentru outfituri moderne și calitative. Pentru început, vezi aici sacouri pentru bărbați care să-ți facă șeful nu numai încântat, ci chiar curios de locul din care ai achiziționat piesa.

  1. Dorința de evoluție

Multe dintre interviurile serioase sunt compuse, în realitate, dintr-o serie de întâlniri distanțate în timp. Folosește acest fapt în favoarea ta și nu ezita să dai dovadă de un spirit curios și de o dorință profundă de învățare. Dacă se întâmplă să nu știi răspunsul la una dintre întrebările primite în prima rundă de discuții, nu uita să-ți faci temele pentru runda a doua și să aduci în discuție faptul că te-ai informat între timp. Cu siguranță vei cuceri demonstrând că ești o persoană modestă și determinată să evolueze.

Mergi cu încredere și cu zâmbetul pe față la orice întâlnire de afaceri, fie ea una de angajare sau nu. Nu uita să fii tu și primește eșecul în viața ta la fel ca pe succes, căutând morala poveștii și puterea de a merge mai departe.

Sursa foto: unsplash.com

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…