Home Sfinxul din Bucegi are un frate la Bustea

Sfinxul din Bucegi are un frate la Bustea

4 min read
0
0
1,152

Romania este o tara plina de obiective turistice unice si fascinante care atrag anual milioane de vizitatori. Fie ca vorbim despre zona litoralului, fie despre cea montana, tara noastra nu duce deloc lipsa de atractii pentru turistii romani si mai ales pentru cei de peste hotare. De la pesteri nesfarsite la chei si stanci cu forme deosebite, de la peisaje naturale la orase medievale pline de castele si legende faimoase, Romania este gata oricand sa-si intampine oaspetii cu locuri si clipe de neuitat.Skytrip.ro va prezinta zilnic un obiectiv romanesc de neratat. 

Celebrul Sfinx din Muntii Bucegi are un frate mai putin popular in judetul Buzau, declarat monument al naturii. Este vorba despre Sfinxul din masivul Breazau, situat pe raza localitatii Bustea, comuna Manzalesti (50 km de orasul Buzau, pe Valea Slanicului). Unii istorici sustin ca Manzalesti este una dintre cele mai vechi asezari umane din tara noastra.

Cea mai rapida cale de a ajunge la Sfinxul din Bucegi este cu telecabina, din statiunea Busteni. Intre Busteni si Bustea nu sunt de parcurs decat 143 de kilometri, iar pe drum se afla o sumedenie de obiective ce merita vizitate, de la castele, la parcuri sau monumente religioase.

Calculeaza ruta 

Skytrip.ro va pune la dispozitie aplicatia Calculeaza ruta, cu ajutorul careia puteti afla cu usurinta care este distanta de parcurs intre doua localitati, in cat timp se poate parcurge si, cel mai important, ce obiective puteti vizita pe drum.

Astfel, aflam ca distanta dintre statiunea Busteni si localitatea Bustea poate fi parcursa in doar doua ore. Pana sa iesiti din Busteni, puteti face un popas la Castelul Cantacuzinodin cartierul Zamora, la Manastirea Caraiman sau la Cascada Urlatoarea.

Obiective intre Bustea si Busteni 

Ajunsi in Sinaia, nu trebuie sa ratati o vizita la Castelele Peles si Pelisor sau la Castelul Foisor din apropierea acestora.

La Campina, puteti face o oprire la Muzeul Bogdan Petriceiu Hasdeu si apoi la lacul Miresei. Apoi, in Floresti, nu trebuie ratat un drum pe la ruinele conacului Draghici Cantacuzino.

Mai departe pe traseu intalniti Ploiestiul, un oras plin de cladiri si manastiri deosebite. Acelasi lucru se poate spune si despre Buzau, ultima oprire inainte de vizita la Sfinxul din Bustea, o roca impunatoare care seamana cu o fata din aproape oric unghi ai privi-o.

SURSA: http://www.skytrip.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…