Pregătiri intense în cadrul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism. Specialiştii din România vor participa  la cel de-al XI-lea Salon Internaţional de Gastronomie de la Luxembourg, în cadrul căruia se va desfăşura şi Cupa Culinară Mondială. Maeştrii în arta culinară  din ţara noastră vor sta alături de alţi 700 de bucătari şi vor prezenta miilor de vizitatori o serie de preparate şi specialităţi noi. Lotul naţional de bucătari juniori ai României a efectuat primul antrenament oficial la Predeal. Cinci fete şi cinci băieţi au pregătit un meniu de preparate calde, iar sarcina nu a fost deloc una uşoară. Pe tot parcursul activităţii, ei au fost supravegheaţă de meaştrii bucătăriei româneşti. Tinerii au pregătit somon, dovlecei crocanţi cu caşcaval şi sos de creveţi, piept de raţă umplut cu pere şi glasat cu ciocolată, sparanghel asortat cu sos, vârfuri de sparanghel şi prăjituri cu praline. După ore întregi de muncă, juniorii au oferit un adevărat show culinar. Sarcina echipei care va participa la Cupa Mondială Culinară, nu va fi deloc una uşoară. Juniorii vor prepara în şase ore, 60 de porţii, care vor fi gustate de vizitatorii ce vor călca pragul salonului. De asemenea, preparatele vor fi scoase la vânzare, iar juriul va puncta echipa care va reuşi să vândă cât mai multe specialităţi. Evenimentul se va desfăşura în a doua parte a lunii noiembrie, însă până atunci, lotul naţional va mai efectua numeroase demonstraţii şi antrenamente în bucătărie. La ediţiile anterioare ale concursului internaţional, echipa României a obţinut două medalii de bronz.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Marian MALCIU: Rondelul tristei veri & Sonetul plângerii… Te cheamă!

Sonetul plângerii… Te cheamă!  ***  Privește, Doamne! Tot pământul plânge, Iar Cerul…