Home Sinaia: Târgul cu bunătăţi, 17-19 iunie

Sinaia: Târgul cu bunătăţi, 17-19 iunie

3 min read
0
0
237

“Târgul cu Bunătăţi” revine în Sinaia pentru a doua oară, la sfârşitul acestei săptămâni, în parcul D. Ghica, cu produse tradiţionale româneşti, bunătăţi preparate după reţete din gospodăriile tărăneşti din diferite zone din ţara. Ca şi la ediţia anterioară, coşurile vor fi încărcate cu multe bunătăţi: brânzeturi de la Bran şi Fundata, preparate din carne de oaie, vită şi porc de la Lăpuşel şi Tălmăcel, cozonaci, prăjituri şi plăcinte maramureşene şi botoşănene, premiatul magiun de Topoloveni, suc natural de mere, vin, palincă şi miere de Cozla şi Băicoi, vestita turtă dulce din Bascov, pâine secuiscă, ceaiuri şi tincturi din Apuseni.Lipsa aditivilor, folosirea mirodeniilor, a conservanţilor şi membranelor naturale la prepararea bunătăţilor aduse la târg fac ca produsele să rămână naturale, sănătoase şi aspectuase, gurmanzilor fiindu-le cu siguranţă greu să reziste în faţa lor.
Toate acestea nu ar fi fost posibil de adus în oraşul de la poalele Bucegilor fără parteneriatul cu Primăria Oraşului Sinaia şi mai ales fără sprijinul Domnului Primar Vlad Oprea: „Aşa cum spuneam la prima ediţie, care s-a bucurat de succes în rândul sinăienilor şi al turiştilor, îmi doresc ca „Târgul cu bunătăţi” să devină o tradiţie în oraşul nostru. Ne-am propus să organizăm periodic la Sinaia acest gen de târguri care sunt frecvente în mai multe ţări din Europa. Pe lângă încurajarea unui stil de viaţă sănătos consumând produse naturale, aceste evenimente sunt un bun prilej de promovare a produselor româneşti.”
„Târgul cu Bunătăţi” va mai poposi în Sinaia şi în lunile viitoare, după ce va trece din nou prin Câmpina, Ploieşti şi alte câteva oraşe din sudul ţării.

SURSA: http://www.observatorulph.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…