Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Azuga Snowboarding-ul, strict interzis pe Cazacu – Sosire

Snowboarding-ul, strict interzis pe Cazacu – Sosire

6 min read
0
0
237

La Azuga, pârtia viceprimarului Debreţi este destinată doar schiorilor!

Judeţul Prahova are trei staţiuni mari şi late. Sinaia, Buşteni şi Azuga se aseamănă foarte puţin. Sinaia are pârtii la mare altitudine, unde se poate schia chiar şi în luna apropie, Buşteniul se adresează celor care cheltuie mai mulţi bani la cârciumă decât pe pârtie, în vreme ce Azuga are atât gol alpin, dar şi două pârtii cu o lungime de peste doi kilometri, care coboară prin pădure până la marginea oraşului. Jos, în staţiune, la baza pârtiilor, existe teleschiuri atât pe Sorica, cât şi pe Cazacu. Cel care face din Azuga o staţiune “mai cu moţ” este Alexandru Debreţi, cel care a ocupat funcţia de primar între 1990 şi 2000, iar acum este viceprimar.

Acesta se mândreşte cu “cel mai bine amenajat domeniu schiabil de la noi din ţară”. Însă nu toată lumea este mulţumită de politica lui Debreţi, mai ales că acesta nu permite accesul pe pârtie celor ce practică snowboardingul. “Nu mi se pare normal aşa ceva. Este o situaţie jenantă, te simţi discriminat”, este de părere Bogdan Tischer, instructor de snowboarding pe Valea Prahovei. El chiar a lansat o dezbatere publică pe această temă pe Facebook, reacţiile fiind destul de dure la adresa lui Debreţi. Există însă şi voci care apreciază politică dusă de către “vice”, motivând că în străinătate există pârtii separate pentru cei care vor să înveţe să schieze şi cei care vor să se dea pentru prima oară cu placa de snowboarding. Alexandru Debreţi vine cu argumentele sale:

“Nicăieri în lume, iniţierea la snowboarding nu se face pe aceeaşi pârtie pe care se dau lecţii de schi pentru cei care vor să înveţe să schieze. Această amestecătură o vezi doar în România, dar în străinătate nu este permis aşa ceva. Eu am văzut peste 50 de staţiuni montane şi am avut ce să învăţ de acolo. La început, noi nu am impus această restricţie. A trebuit să luăm această măsură din cauza faptului că am avut foarte multe accidente pe pârtie. Am impus această regulă după ce am văzut că aşa se procedează şi la Courchevel, în Franţa. Acum, părinţii îşI ştiu copiii în siguranţă atunci când vin să înveţe să schieze la Azuga.

Înainte, Ambulanţa era toată ziua la noi, dar acum situaţia s-a schimbat radical. Sezonul trecut, o spun cu mândrie, am avut doar două entorse, iar în această iarnă am fost feriţi de accidente. Eu nu am o pârtie, aşa cum stie lumea, ci un domeniu schiabil care cuprinde un baby-ski şi un teleschi.” Dacă la cârciumă personalul are dreptul să-şi aleagă clienţii, aşa şi cu Debreţi. Doar că ospătarii nu îşi strigă mesenii cu portavocea, ca să se audă în tot oraşul Azuga.

Vasile Richea, cel care administrează telegondola de la Azuga, concurent direct al lui Debreţi, recunoaşte că zona administrată de acesta arată foarte bine. “Pe noi nu ne deranjează deloc. Omul şi-a îngrădit bucata de pârtie, se ocupă atent de orice detaliu. Cei care vor să facă snowboarding sunt aşteptaţi cu drag pe toate celelalte pârtii din staţiune”, spune Richea.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Azuga

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…