Home Staţiunea Azuga şi-ar putea pierde rangul de oraş

Staţiunea Azuga şi-ar putea pierde rangul de oraş

3 min read
0
0
273

Un proiect de lege propus de senatorul Nicolae Dobra prevede desfiinţarea oraşelor a căror populaţie este sub 10.000 de locuitori.

Conform datelor statistice de la 1 ianuarie 2010, în judeţul Prahova, dintre cele 14 oraşe, trei au o populaţie sub 10.000 de locuitori. Este vorba despre Azuga (4.903 locuitori), Slănic (6.578 locuitori) şi Plopeni (9.354 locuitori).

„Pentru Azuga, ar fi o pierdere de imagine decăderea de la statutul de oraş. Eu cred că nu ar fi un demers constituţional un astfel de proiect şi ar fi nevoie în primul rând, de un referendum. Este un atentat la mândria şi orgoliul comunităţii. Nu i se poate imputa nimănui faptul că în ultimii zece ani populaţia a scăzut cu peste 1.000 de locuitori”, ne-a declarat Adrian Purcaru, primarul oraşului Azuga.

Proiectul prevede, de asemenea, pentru reducerea cheltuielilor cu salariile angajaţilor din administraţiile locale şi desfiinţarea comunelor care nu au cel puţin 5.000 de locuitori. Dintre cele 90 de comune prahovene, peste 50% ar dispărea. Cel mai mic număr de locuitori, 620 la număr, îl are comuna Jugureni, una dintre cele mai sărace localităţi din judeţul Prahova.

La nivel naţional, proiectul de lege prevede desfiinţarea a peste 30% dintre oraşele României şi a 60% dintre comune.

Proiectul legislativ a fost iniţiat cu scopul de a reduce cheltuielile salariile angajaţilor din administraţiile locale, iar legea ar putea intra în vigoare din 2012, Nicolae Dobra susţine că noua reglementare va salva de la faliment numeroase administraţii locale, care vor primi astfel mai multe fonduri, inclusiv pentru investiţii.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…