Home Stiri Recomandate Staţiunile montane de pe Valea Prahovei, hitul românesc al târgului de turism de la Chişinău

Staţiunile montane de pe Valea Prahovei, hitul românesc al târgului de turism de la Chişinău

2 min read
0
0
527

Ajuns la cea de-a 22-a ediţie, târgul internaţional de turism Tourism, Leisure, Hotels – Mold Expo de la Chisinău a marcat lansarea rutei turistice Ştefan cel Mare, un proiect cu destinaţii pe ambele maluri ale Prutului, respectiv 20 în România, 10 în Republica Moldova.

Cele mai populare destinaţii româneşti la acest târg s-au dovedit staţiunile montane de pe Valea Prahovei, în special ofertele de Paşte de la Sinaia şi Buşteni, cu preţuri între 900 si 1200 lei pentru 3 nopti, în regim de demipensiune – dar şi pachetele combinate de Paşti+1 Mai, cuprinzând cinci nopti cu două cine festive, la 1150 lei de persoană.

Din judeţul Prahova au fost prezenţi viceprimarul municipiului Ploieşti Cristian Ganea, Gelu Ionescu, directorul Casei de Cultură I.L. Caragiale Ploiești, și Adrian Voican, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

“Am avut oportunitatea de a le vorbi românilor din Basarabia despre frumusețea Ploieștiului, despre Sinaia, despre cașcaveaua de Valea Doftanei, despre Muzeul Ceasului și despre Muzeul Petrolului, dar și despre Castelul Peleș, într-o intervenție pentru TVR Moldova”, a declarat Cristian Ganea.

Cu 25.000 de moldoveni care-şi petrec vacanţele în România, ţara noastră se află pe locul trei în topul preferinţelor turiştilor moldoveni, după Turcia şi Bulgaria. De partea cealaltă, România aduce cel mai mare număr de turişti ţării vecine, aproximativ 30.000 de români, mult peste cei 16.000 ucrainieni sau 10.000 de ruşi.

SURSA: https://www.mediafax.ro
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…