Home Staţiunile sunt luate la puricat de oficialii FOTE

Staţiunile sunt luate la puricat de oficialii FOTE

5 min read
0
0
346

Pregătirile pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013 au intrat în linie dreaptă pe Valea Prahovei, iar până în acest moment investiţiile sunt mulţumitoare. Aceasta este concluzia unei comisii organizatorice, care a efectuat primul control la bazele sportive din staţiunile montane.

Pârtie nouă în Buşteni

Reprezentanţii Comitetului Internaţional de Coordonare FOTE au vizitat pârtiile, dar au analizat şi proiectele care urmează să fie puse în practică în următoarele luni. De exemplu, staţiunea Buşteni va găzdui proba de schi fond, iar pârtia va fi construită anul acesta în Munţii Baiului, în apropierea Castelului Cantacuzino. Ca locaţie, au mai existat două variante, respectiv Valea Cerbului şi Piatra Arsă, însă autorităţile au decis ca investiţia să se realizeze mai aproape de centrul oraşului. „Vizita a fost foarte importantă pentru noi, deoarece oficialii au vrut să vadă cum stăm cu pregătirile pentru FOTE. Vom organiza concursul de schi fond şi ca rezervă avem snowboard-ul. Comisia a rămas impresionată de proiectele pe care staţiunea le-a pregătit şi le-am promis că în cel mai scurt timp vom realiza cele două obiective, respectiv pârtia de snowboard şi cea de schi fond”, a explicat primarul staţiunii Buşteni, Emanoil Savin.

Slalom şi snowboard la Sinaia

Staţiunea Sinaia va organiza întrecerile la slalom special şi snowboard, iar o parte din investiţii sunt deja realizate. Administraţia locală a dat în folosinţă două pârtii de schi şi un telescaun nou, iar în 2012, vor fi montate mai multe tunuri de zăpadă, cu fonduri de la Ministerul Turismului, în Valea Dorului şi Valea Soarelui. „Noi am depus de ceva timp proiectul, iar ministerul ne-a trimis confirmarea că el va fi finanţat. Sperăm ca până în următorul sezon să avem zăpadă artificială pe pârtiile de altitudine, deoarece în afară de baza materială care trebuie asigurată din timp, trebuie să ne ocupăm şi de competiţii. Până în 2013 vom organiza concursuri sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi, atât la snowboard, cât şi la schi alpin”, a precizat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Staţiuni modernizate

Şi celelalte staţiuni montane stau bine la capitolul infrastructură. Oraşul Azuga va găzdui proba de slalom uriaş, iar investiţiile sunt finalizate, iar baza sportivă Valea Râşnoavei din Predeal, unde se va organiza concursul de biatlon, a fost modernizată. Controalele oficiale ale reprezentanţilor Comitetului Internaţional de Coordonare FOTE nu se vor opri aici, deoarece mai sunt programate alte cinci verificări în toate staţiunile care găzduiesc festivalul.

Un articol realizat de Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…