Un turist aflat în stare gravă, având picioarele în putrefacţie, cu cangrene, a fost descoperit, luni, într-un canton părăsit, fost sediu de bază salvamont, situat la 2.100 de metri altitudine în Masivul Bucegi, bărbatul, care este conştient, spunând că se află acolo din data de 25 iunie.

Turistul a fost recuperat, în noaptea de luni spre marţi, de salvamontiştii din Buşteni.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani l-au recuperat pe turistul care fusese găsit într-un canton la altitudinea de 2.100 de metri, în partea superioară a traseului Jepii Mari din Masivul Bucegi.

Bărbatul, care are picioarele în putrefacţie din cauza cangrenelor, a povestit salvamontiştilor că a urcat singur pe munte în 25 iunie, după ce medicii i-au spus că are probleme medicale şi trebuie să îi amputeze picioarele, precizând că a vrut să coboare, dar nu a mai putut.

Turistul este din Bucureşti şi are 56 de ani.

El a fost transportat până în staţiunea Buşteni, unde a ajuns marţi, în jurul orei 4.00, fiind preluat apoi de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, a precizat şeful Salvamont Buşteni.

La acţiunea de recuperare a bărbatului au participat şase salvatori montani.

Salvamontiştii din staţiunea prahoveană Buşteni au fost anunţaţi, luni seară, de către nişte turişti, că au descoperit un bărbat în stare gravă într-un canton părăsit, clădire în care până în urmă cu câţiva ani a funcţionat o bază salvamont, la 2.100 de metri altitudine în Munţii Bucegi, în partea superioară a traseului Jepii Mari.

În 21 iunie, un cioban a descoperit, într-un cort pe Valea Morarului din Masivul Bucegi, cadavrul unui bărbat neidentificat, aflat în stare de putrefacţie. Salvamontiştii presupun că turistul se afla în acea zonă de iarnatrecută.

SURSA: http://www.livenews.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vasilica GRIGORAȘ – Omul și cartea, ființe deopotrivă

„Cărţile sunt fiice ale cerului pogorâte pe pământ ca să aline suferinţele neamului omenes…