Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Tabara “Alege Şcoala!” la Manastirea Caraiman

Tabara “Alege Şcoala!” la Manastirea Caraiman

3 min read
1
0
549

Până pe 14 septembrie, aproximativ 5000 de copii din toată ţară participă, în serii, timp de o săptămână, la taberele de vară organizate de Patriarhia Română în cadrul proiectului naţional „Alege Şcoala”! Dacă în primele două etape ale proiectului preoţii de la parohii au fost informaţi şi instruiţi, urmând ca apoi aceştia să îi îndrume pe copii în cadrul orelor de cateheză, a venit timpul ca noţiuni legate de viaţa bisericească, dar şi aspecte legate de importanţa educaţiei în viaţa copiilor să fie prezentate prin joc şi activităţi recreative.

„În timpul verii, când copiii sunt în vacanţă, tabăra este privită ca un moment special, ca un timp deosebit prin care copiii sunt scoşi din mediul parohial, din familiile lor şi sunt aduşi într-un loc în care li se oferă prin intermediul unor programe de creaţie şansa de a socializa, de a cunoaşte natura, de a se apropia de Dumnezeu, de a învăţa cum trebuie să trăiască în comunitate, ce înseamnă prietenia, ce înseamnă rugăciunea”, a precizat părintele inspector Constantin Naclad, coordonatorul proiectului „Alege Şcoala!”, după cum informează TRINITAS TV.

Taberele au un program comun, împărţit pe trei ateliere: religios, lucru manual, desen şi pictură.

În cadrul atelierului de creaţie copiii sunt antrenaţi în realizarea cu îndemânare a diverselor obiecte. De asemenea, copiii îşi pot demonstra talentul şi în cadrul atelierului de pictură.

Anul acesta taberele se desfăşoară în patru locaţii din ţară: Mănăstirea prahoveană Caraiman, Mănăstirea Tismana din judeţul Gorj, Centrul cultural – pastoral „Sf. Daniil Sihastrul” de la Durău, judeţul Neamţ şi Mănăstirea Miclăuşeni, în judeţul Iaşi.

SURSA: http://www.basilica.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

One Comment

  1. Andreea Teodora

    11 iulie 2013 at 11:52 PM

    O tabara minunata….am participat si eu acum 2 ani ,a fost superb.Amintirle le pastrez in suflet cu mult drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…