Home Târg de vară la Moieciu

Târg de vară la Moieciu

2 min read
0
0
346

Deschiderea oficială va avea loc mâine, la ora 12.00 şi târgul va fi deschis până duminică. În cadrul evenimentului, cei prezenţi vor putea afla care este drumul lânii de la spălat până la ţesut sau vor vedea cum se ţese un covor.

La târg vor fi amplasate 10 căsuţe, unde cei mai pricepuţi meşteşugari din Moieciu şi localităţile învecinate vor face demonstraţii cu îndeletniciri specifice zonei. Astfel, cei prezenţi vor avea ocazia să afle cum se fac doagele, cum se ţese un covor, care este drumul lânii de la spălat până la ţesut sau cum decurge lucratul în cârlige. Nu vor lipsi nici demonstraţiile culinare cu produse tradiţionale.

Tot în cadrul evenimentului, participanţii vor putea asculta muzică populară şi şi vor avea ocazie să asiste la un spectacol de artificii şi un minunat foc de tabără. „Târgul de vară a ajuns la ediţia a XIX-a, este cea mai de amploare sărbătoare din Moieciu şi sperăm să se desfăşoare în condiţii optime”, a spus primarul localităţii, Nicolae Clinciu.  Festivalul „Târgul de vară” face pate dintr-un proiect pe promovare a potenţialului turistic al comunei Moieicu, finanţat din fonduri europene.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…