Home Targ Slow Food in acest weekend la Brasov

Targ Slow Food in acest weekend la Brasov

3 min read
0
0
225

In acest week-end pregatiti-va sa va faceti proviziile de mancare sanatoasa, de la targul Slow Food “Roadele Pamantului”®. Intre 30 si 31 iulie organizatorii va dau intalnire pentru cumparaturi, cu 35 de mici producatori din toata tara, in Piata Sfatului din Brasov.

Aici veti gasi produse romanesti de carmangerie, branzeturi proaspete si maturate, paine, turta dulce, prajituri de casa de sezon, vin, ulei presat la rece, pastrav afumat, produse apicole, dar si specialitati din carne de vanat. Daca aveti planuri la sfarsit de saptamana, cu o buna parte din aceste bunatati va puteti umple cosul de picnic.

Profitati de prezenta la targ pentru a vizita standul organizatorilor, de unde puteti afla mai multe informatii despre miscarea Slow Food, iar daca sunteti mic producator, cum puteti deveni unul dintre expozantii acestui targ. La acelasi stand aveti ocazia sa va racoriti cu un pahar de sirop de ghimbir, telina sau menta.

Piata este deschisa atat sambata, cat si duminica, in intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire daca vremea o va permite.

Devenit o constanta in calendarul evenimentelor din orasul nostru, Targul Slow Food „Roadele Pamantului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov, Consiliului Local Brasov, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov si al Bisericii Evanghelice CA Brasov.

Proiectul a demarat in primavara anului 2009, urmarind refacerea legaturii dintre consumator si micii producatori. Prin acest tip de piata lunara, Slow Food Brasov spera sa asigure siguranta economica a unor producatori alimentari mici si foarte mici si sa readuca in meniul brasovenilor produse traditionale care treptat au disparut din cauza unui mod de viata orientat tot mai mult catre cultura fast-food. Cei care isi fac cumparaturile la acest targ au sansa sa cunoasca personal producatorii, familiile acestora, stabilindu-se astfel o relatie de incredere intre cele doua parti.

Editia lunii viitoare a Targului „Roadele Pamantului”® este planificata intre 27-28 august.

SURSA: http://www.romaniapozitiva.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…