Home Breaking News Stiri interne Tendinte coafura toamna-iarna 2011-2012: Coada impletita

Tendinte coafura toamna-iarna 2011-2012: Coada impletita

6 min read
0
0
688

Toamna aceasta, banalului exercitiu de impletire a suvitelor de par, ii este adaugata o importanta nota creativa, cozile obtinute nemaifiind lasate sa cada pe umeri la voia intamplarii ci integrandu-se in coafuri nu atat complicate, cat mai ales ingenioase.

Hair-stylistii nu mai mizeaza pe variante excesiv de structurate si dificil de purtat in timpul zilei, aducand in prim-plan modele usor de realizat acasa, simple si perfect adaptabile diferitelor ocazii. Cu putina imaginatie si indemanare, o coada impletita din trei suvite, poate fi adusa in fata si prinsa lateral sau poate porni din start din crestetul capului, urmand a fi stilizata asemenea unei bucle care incadreaza perfect chipul.

Cateva exemple de coafuri care includ cozi impletite am putut admira in show-urile Etro, Yohji Yamamoto, Andrew Gn sau Erin Featherston. Andy Uffels, hair stylist international, a subliniat tendinta in prezentarea principalelor elemente care definesc coafurile toamnei, sustinuta in urma cu cateva luni la Londra, asociindu-i o denumire sugestiva: “All Tied Up”.

 

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a putea obtine acasa foarte usor o coafura care are la baza coada impletita:

Pasul 1: orice coafura pentru a putea arata impecabil, incepe cu pregatirea in prealabil a parului. Samponati bine parul pentru a elimina orice reziduuri, aplicati un balsam sau o masca restructuranta si inainte de a incepe uscarea, pulverizati un spray cu protectie termica.

Foarte important este ca parul sa aiba un aspect sanatos si un luciu natural. Firele rebele, cuticulele despicate si capetele uscate nu sunt defel sinonime cu lejeritatea in coafura, ci cu lipsa de preocupare vis-a-vis de podoaba capilara. Evitati sa incarcati parul cu produse de styling inainte de uscare, deoarece orice adaos nu va face decat sa afecteze rezultatul final. Un simplu spray termic aplicat pe lungimi este suficient pentru aceasta etapa.

Pasul 2:

Uscati parul cu ajutorul unui foehn, avand grija sa mentineti o distanta optima de aproximativ 15 cm. Ideal ar fi sa nu apelati la perie, ci pur si simplu sa va treceti mainile prin par in timp ce este difuzat aerul cald. Foehn-ul trebuie tinut intr-o pozitie verticala, astfel incat aerul sa se repartizeze de la radacina inspre varfuri.

Pasul 3:

Dupa ce parul a fost uscat complet, incepeti indreptarea acestuia suvita cu suvita. Nu este necesara o placa de indreptat foarte lata, ci una medie, care sa poata fi usor manevrata. Setati o temperatura de 150 de grade si evitati sa insistati cu placa timp indelungat pe aceeasi portiune de par. Daca este necesar, la final puteti reveni pentru mici retusuri. Pentru a fi mai usor, incepeti cu suvitele de par de la ceafa, apoi cu cele laterale.

Pasul 4:

Odata parul indreptat, puteti continua cu etapele finale ale coafurii. Tinand capul in jos, pieptanati bine parul si prindeti-l intr-o coada in crestetul capului, cu un elastic transparent. Fixati foarte bine elasticul, pentru ca apoi nu veti mai putea reveni pentru eventuale ajustari. Aveti grija sa prindeti toate firele de par, inclusiv pe cele laterale. Eventual pulverizati si putin fixativ, insa nu pe coada formata, ci doar pe parti.

Pasul 5:

Pieptanati coada pe care ati obtinut-o si pregatiti din nou placa pentru indreptat parul. Treceti placa peste suvite, pentru a va asigura ca parul este perfect drept si niciun fir nu isi manifesta laturala rebela.

Pasul 6:

Impartiti coada in 3 portiuni egale ca grosime si impletiti-le cat puteti de bine, lasand totusi flexibilitatea necesara cozii obtinute. Nu trebuie sa strangeti foarte tare suvitele. Coada presupune maleabilitate, pentru a putea sa o pozitionati ulterior in directia dorita.

Prindeti capatul cozii cu un elastic transparent si apoi luati un ac de par mai mare si fixati-o lateral, lasand cea mai mare portiune in zona frontala. In final, pulverizati fixativ pe intreaga coafura si sunteti gata pentru o iesire in oras.

SURSA: http://www.hotcity.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…