×

Tinerii brasoveni castiga premii la prestigiosul concurs „American Computer Science League” in USA

Tinerii brasoveni castiga premii la prestigiosul concurs „American Computer Science League” in USA

425-522x320 Tinerii brasoveni castiga premii la prestigiosul concurs "American Computer Science League" in USAZece elevi braşoveni, trei de la Colegiul „Andrei Şaguna” şi şapte de la Colegiul „Grigore Moisil”, au participat la un prestigios concurs de informatică în Statele Unite ale Americii. Cele două grupe de elevi au participat la categorii diferite, iar ambele echipe au obţinut locul I. Liceul de Informatică a obţinut de-a lungul timpului opt locuri I şi opt locuri II în cadrul aceluiaşi concurs. De asemenea, s-a obtinut cel mai bun rezultat din tot concursul (109 din 110 puncte) si ca echipa de pe locul 2 a fost cu 12 puncte in urma romanilor.

Pentru performanţa obţinută la concursul din Statele Unite ale Americii, elevii au primit 10.660 de euro din partea Consiliului Judeţean. Astfel, elevii de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“ au fost recompensaţi cu 5.330 de euro, aceeaşi sumă fiind repartizată şi elevilor Colegiului Naţional „Grigore Moisil“ sustinuti indeaproape de doamna profesoara Manuela Serban. De-a lungul anilor, rezultatele celor care au constituit echipele ACSL au fost remarcabile si in concursurile traditionale locale.

In ceea ce priveste Colegiului Naţional „Grigore Moisil“ Brasov rezultatele din anii precedenti au fost:

– locul 8 la finala concursului ACSL de la Miami – 2001
– locul 2 la finala concursului ACSL de la Montreal – 2002
– locul 4 la finala concursului ACSL de la Los Angeles – 2003
– locul 2(Int) si locul 1(jr) la finala concursului ACSL de la Chicago – 2004
– locul 1(Int) si locul 5(sr) la finala concursului ACSL de la Allentown – 2005
– locul 5(Int) si locul 8(jr) la finala concursului ACSL de la Cincinatti – 2006
– locul 1 la finala concursului ACSL de la Houston – 2007
– locul 2 la finala concursului ACSL de la Marriottsville – 2008
– locul 1 la finala concursului ACSL de la Huntsville – 2009

ACSL, sau American Computer Science League, este un concurs internațional de informatică de prestigiu la care participă mai mult de 200 de școli (licee). Fiecare rundă a acestui concurs constă în două părți: o secțiune scrisă și una de programare. Testele scrise includ categoriile „ce face acest program?”, digital electronics, algebra Booleană, computer numbering systems, funcții recursive, structuri de date (care se ocupă cu arbori de căutare binari, stack-uri și cozi), programare LISP, bit string flicking, teoria grafurilor, programare assembly și notații prefix/postfix/infix.

Există patru divizii la ACSL: cea pe clasă, cea de juniori, cea pentru intermediari și pentru seniori. Categoria de juniori este recomandată pentru elevii de gimnaziu (niciun elev mai mare de clasa a 9-a nu poate concura). Categoriile pentru intermediari și seniori sunt recomandate pentru elevii de liceu, categoria de seniori fiind mai grea. La competiția „All-Star” (finala competiției, are loc în fiecare an într-o localitate aleasă din S.U.A.), echipele de Juniori pot avea numai 5 membrii, iar cele de seniori și intermediati pot fi de câte 3 sau 5. Fiecare echipă concurează împotriva altor echipe de aceeași mărime și categorie.

În rundele preliminare, în care elevii concurează individual cu scopul de a-și califica școala la competiția All-Star. Sunt patru runde preliminare. În aceste runde este o probă scrisă și una de programare. În partea de programare, elevii au 72 de ore pentru a face un program în orice limbaj de programare pentru a îndeplini condițiile impuse de organizatori. În partea scrisă, elevii au 30 de minute pentru a răspunde la 5 întrebări bazate pe anumite cunoștințe. Studenții primesc apoi un scor de până la 10 puncte (5 pentru partea scrisă, 5 pentru programare).

Competiția All-Star este organizată într-o locație diferită în fiecare an. Echipelor le sunt acordate 3 ore pentru a obține până la 60 (40 pentru Juniori) de puncte reușind să facă diverse programe. Fiecărui membru al echipei îi este acordată o oră (45 de minute pentru Juniori) pentru a face un test grilă cu 12 (8 pentru Juniori) întrebări bazate pe subiectele din testele scrise din rundele preliminare. Scorurile la programare și scorurile individuale sunt adunate pentru a se afla câștigătorii. Premiile sunt date echipelor cu cele mai mari scoruri și fiecărui elev, luându-se în considerare scorurile la testul grilă.

România trimite în fiecare an echipe în America, prin Colegiul de Informatică Grigore Moisil din Brașov, Cygnus Computer Romania, Colegiul Național de Informatica Tudor Vianu București.

De-a lungul timpului echipele calificate la finala ACSL ale Colegiului National de Informatica „Grigore Moisil”, Brasov s-au ridicat la inaltimea asteptarilor si au adus in fiecare an premii si cinste Romaniei. Cu ajutorul dumneavoastra putem repeta performanta si in acest an.

426-426x320 Tinerii brasoveni castiga premii la prestigiosul concurs "American Computer Science League" in USA

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed