Home Breaking News Stiri Exclusive Top 3 avantaje pe care la cauta tinerii la primul loc de munca

Top 3 avantaje pe care la cauta tinerii la primul loc de munca

5 min read
0
0
524

Business woman fairly doing her jobPentru cei mai multi tineri, primul loc de munca reprezinta o etapa importanta in procesul de maturizare, deoarece iau contact direct cu responsabilitatile profesionale si cu un nou regim de viata. De asemenea, acesta reprezinta si un pas mare spre independenta fata de parinti, care se resimte, in primul rand, la nivel financiar.

Tinerii fac diferite alegeri atunci cand doresc sa-si inceapa viata profesionala, iar fiecare optiune are la baza anumiti factori specifici, precum nevoile financiare, experienta sau inceperea unei cariere intr-un domeniu la care au visat mult timp. Astfel, fiecare persoana are anumite aspecte pe care le cauta la primul loc de munca.

Iata pe ce pun pret tinerii atunci cand se angajeaza

Chiar daca fiecare tanar are nevoi diferite, exista cateva lucruri pe care cei mai multi dintre acestia le cauta la intrarea in campul profesional, indiferent de domeniul in care se angajeaza. Acestea sunt criterii specifice varstei si cei mai multi angajatori sunt constienti de ele, motiv pentru care le iau in considerare atunci cand vor sa atraga persoane noi, fara experienta.

Salariu decent

Independenta financiara si nevoia de a avea o sursa de venit proprie este principala motivatie pentru care tinerii aleg sa se angajeze, iar unii o fac chiar de la varste fragede, inainte sau la putin timp dupa ce implinesc 18 ani. 

Cu toate ca multi au pretentii financiare nejustificate, neluand in considerare faptul ca nu au experienta necesara, cei mai multi dintre tineri vin cu cerinte salariale decente. Majoritatea vor ca prima leafa sa ii ajute in acoperirea cheltuielilor de baza, cum ar fi chirie, utilitati si alte facturi, si sa le permita un minim de confort financiar.

A young lady in a suit before the first in the life job interview

Program flexibil

Viata unui tanar nu se invarte doar in jurul locului de munca. Acesta inca se afla intr-o etapa in care simte nevoia de a avea si alte preocupari care implica socializare si consum de energie. De aceea, multi sunt foarte interesati de un program flexibil, care sa le permita sa se poata ocupa si de alte sarcini, dar si sa se bucure de timpul liber dupa propriile dorinte si nevoi. Industrii precum vanzari sau IT sunt extrem de cautate din acest motiv. 

In acelasi timp, agentiile de videochat ofera program flexibil si, cu un simplu click pe link, vei putea descoperi mai multe despre acest domeniu controversat.

Experienta

In prima etapa a vietii profesionale este important pentru tineri sa acumuleze experienta. De cele mai multe ori, aceasta valoreaza mult mai mult decat studiile din facultate, indiferent de domeniu. Locurile de munca de tip entry-level sau internship-urile sunt extrem de folositoare, iar cei mai multi angajatori iau in seama acest aspect atunci cand studiaza CV-ul unui tanar care prezinta potential.

Primul loc de munca are un rol determinant in maturizarea si formarea tinerilor, deoarece ii va pregati pe acestia pentru responsabilitatile si provocarile din viata personala si profesionala. Cu toate acestea, nu inseamna ca tinerii angajati trebuie sa renunte la dorintele specifice varstei, ci sa invete cum sa gestioneze cariera si placerile din timpul liber.

sursa foto: envato.com
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …