Obiceiuri bune pe care le au elevii care invata foarte bine – sfaturi pentru clasa a 8-a
Clasa a 8-a este un an deosebit deoarece elevul va sustine acum un examen important, care va influenta unde va intra la liceu. Pentru a intra la un liceu bun, este recomandat ca elevul sa invete foarte bine inca de cand primeste setul de manuale scolare clasa 8. Sunt mai multe obiceiuri bune pe care le au copiii foarte eficienti, din care se pot inspira atat parintii cat si elevii.
Cheia pentru a deveni un student eficient este sa inveti cum sa studiezi mai inteligent, nu mai greu. Acest lucru devine din ce in ce mai adevarat pe masura ce avansezi in educatie. O ora sau doua de studiu pe zi este de obicei suficienta pentru a obtine note satisfacatoare, dar cand ajungi, de exemplu, la facultate, nu sunt suficiente doua ore in zi pentru a studia daca nu stii cum sa studiezi mai inteligent.
In timp ce unii elevi sunt capabili sa treaca prin scoala cu un efort minim, aceastia reprezinta exceptia. Marea majoritate a studentilor de succes isi ating succesul prin dezvoltarea si aplicarea unor obiceiuri eficiente de studiu. Aceste obiceiuri pot fi deprinse inca din clasa a 8-a sau mai devreme pentru ca elevului sa ii fie usor la liceu. Deci, daca vrei sa devii un elev de succes, nu te descuraja, nu renunta, lucreaza doar la modul in care inveti astfel incat sa ai performante imbunatatite.
Nu invata la toate materiile odata
Ai descoperit vreodata in timp ce studiai tot setul de manuale clasa 8, ca este aproape miezul noptii si inca nu ai terminat? Daca da, este timpul pentru o schimbare. Elevii care reusesc, de obicei, isi desfasoara activitatea pe perioade mai scurte de timp si rareori incearca sa inghesuie toate studiile in doar una sau doua sesiuni. Daca vrei sa devii un elev de succes, atunci trebuie sa inveti sa fii consecvent in studiile tale si sa ai perioade de studiu regulate, dar mai scurte.
Planifica momentul in care vei studia
Elevii de succes isi programeaza anumite ore pe parcursul saptamanii in care urmeaza sa studieze – si apoi se tin de programul lor. Elevii care studiaza sporadic si capricios de obicei nu au performante la fel de bune ca si studentii care au un program de studiu stabilit. Chiar daca stii cand trebuie sa studiezi, este recomandat sa-ti faci o rutina saptamanala si sa aloci timp pentru toate materiile punand totul pe hartie. Ulterior vei descoperi ca ai timp pentru tot setul de manuale clasa a 8 a, fara sa obosesti si fara sa inveti pe ultima suta de metri.
Studiaza la ore fixe
Nu numai ca este important sa planifici atunci cand urmeaza sa studiezi, este important sa iti creezi o rutina de studiu consistenta, zilnica. Cand inveti la aceeasi ora in fiecare zi si in fiecare saptamana, studiul va deveni o parte regulata a vietii tale. Vei fi mai pregatit mental si emotional pentru fiecare sesiune de studiu, care va deveni din ce in ce mai productiva. Daca trebuie sa iti schimbi programul din cand in cand din cauza unor evenimente neasteptate, este in regula, dar revin-o la rutina imediat ce evenimentul a trecut.
Orele de studiu ar trebui sa aiba un scop specific
Pur si simplu studierea fara directie nu este eficienta. Trebuie sa stii exact ce trebuie sa realizezi in timpul fiecarei sesiuni de studiu. Inainte de a incepe sa studiezi, stabileste un obiectiv pentru fiecare sesiune de studiu care sa iti sustina obiectivul academic general (adica sa memorezi 30 de cuvinte in limba engleza pentru a sustine un test, spre exemplu).
Nu amana niciodata sesiunea de studiu planificata
Este foarte usor si obisnuit sa iti amani sesiunea de studiu din cauza lipsei de interes fata de subiect, pentru ca ai alte lucruri pe care trebuie sa le faci sau doar pentru ca sarcina este grea. Elevii de succes NU amana studiile. Daca amani sesiunea de studiu, invatarea va deveni mult mai putin eficienta si este posibil sa nu obtii tot ceea ce ai nevoie. Procrastinarea duce, de asemenea, la graba, iar graba este cauza principala a erorilor. Prin urmare, incearca sa faci totul cu calm si vei descoperi cu siguranta rezultate foarte pozitive.
Partajează acest conținut:
Publică comentariul