Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Trail Running Directia Omu – Concursul de alergare montana in cadrul Padina Fest pe 3 august

Trail Running Directia Omu – Concursul de alergare montana in cadrul Padina Fest pe 3 august

3 min read
0
0
211
Concursul de alergare montana Directia Omu are loc in cadrul Padina Fest pe 3 august. Obiectivul competitie este atingerea varfului Omu cel mai inalt punct din masivul Bucegi. 

Direcţia Omu – este un concurs de alergare montană în care participanţii trebuie să atingă vârful Omu, cel mai înalt vârf din masivul Bucegi, şi să se întoarcă înapoi la start/finish pentru a termina cursa.

Startul şi sosirea vor avea loc pe platoul Padina, traseul desfăşurându-se pe firul văii Ialomiţei până la vârful Omu şi înapoi. Această cursă va avea 16,95 kilometrii, 1281 metri diferenţă de nivel pozitivă cu o pantă medie de înclinare de 8,81 grade, iar timpul limită pentru terminarea cursei va fi de maxim 5 ore.

totpal daily news

Categorii de varsta

Concursul este deschis celor care au împlinit vârsta de 18 ani şi sunt apţi din punct de vedere medical să susţină acest tip de efort. În cazul copiilor (16-18 ani) cu performanţe deosebite în alergare montană se acceptă înscrierea acestora la categoria 18-21 de ani, feminin şi masculin doar cu acordul părinţilor, prezentându-se la faţa locului. Maratonul se va desfăşura conform următoarelor categorii de vârstă, împlinite la data concursului:

CATEGORIE COD CATEGORIE INTERVAL VÂRSTĂ
Feminin 18-29 f1 între 18 şi 29 de ani
Masculin 18-29 m1 între 18 şi 29 de ani
Feminin 30-45 f2 între 30 şi 45 de ani
Masculin 30-45 m2 între 30 şi 45 de ani
Feminin 45+ f3 peste 45 de ani
Masculin 45+ m3 peste 45 de ani

 În cazul în care la o categorie de vârstă nu se strâng mai mult de 4 persoane acea categorie va fi introdusă în categoria inferioară.

Un scurt briefing, unde se vor transmite eventualele noutăţi şi modificări apărute, va avea loc înainte de start.

Participantii trebuie să se întoarcă înapoi la start/finish pentru a termina cursa. Startul si sosirea concursului au loc pe platoul Padina, traseul desfasurandu-se pe firul vaii Ialomitei. Cursa are 16,95 kilometri.  Timpul limita pentru terminarea cursei va fi de maxim 5 ore.
Participarea costa pana pe 15 iunie  50 lei, intre 16 -30 iulie este 70 lei.
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Află AICI ce obiectiv turistic din Valea Prahovei te caracterizează în funcție de tipul de personalitate pe care o ai!

Ești tentat să faci o excursie scurtă, chiar și de o zi, pentru a te relaxa și a te bucura…