Home Breaking News Stiri interne Transfagarasanul are de acum un competitor serios: Transalplina

Transfagarasanul are de acum un competitor serios: Transalplina

2 min read
0
0
956

UN DRUM DE PE VREMEA DACILOR, MAI TARE CA TRANSFAGARASANUL. TRANSALPINA A DEVENIT CEA MAI INALTA SOSEA DIN ROMANIA

Un drum care taie muntii din Oltenia in Ardeal, intr-un peisaj incredibil. Este aproape gata si sute de turisti au incercat deja emotiile sofatului pe serpentine. Transalpina devine astfel cea mai inalta sosea din Romania, altitudinea maxima fiind de 2145 metri, dar si o alternativa la aglomeratia de pe Valea Oltului.

Pitorescul drum pleaca din Sebes, langa Alba Iulia. Soseaua serpuieste printre munti, oprindu-se in localitatea gorjeana Bengesti. Chiar daca parcurg aproape 60 de kilometri in plus, soferii care vor sa ajunga de la Ramnicu Valcea la Sebes pot evita aglomeratia si tirurile de pe Valea Oltului. In plus pe Transalpina vor avea parte de un peisaj de poveste.

VEZI AICI O PREZENTARE POWER POINT SUPERBA !!!

De-a lungul soselei sunt o multime de puncte de atractie: de la padurile de brad, pana la lacurile si barajul din zona Oasa. Drumul are o vechime de peste 2000 ani. A fost construit de romani atunci cand au invadat Dacia. A devenit circulabil in 1930, cand a fost pietruit in timpul domniei lui Carol al II-lea.
Serpentinele si urcusurile sunt o adevarata provocare pentru soferi dar si pentru… masini. Constructia drumului a starnit insa controverse. Si asta din cauza pretului ridicat al contractului: nu mai putin de 4 milioane de euro pe kilometru.
Lucrarile se vor termina in primul trimestru al anului viitor, atunci cand drumul va fi inaugurat oficial.


Un drum de pe vremea dacilor, mai tare ca Transfagarasanul. Transalpina a devenit cea mai inalta sosea din Romania VIDEO pe www.incont.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…