Home Breaking News Stiri Exclusive Trei măsuri pe care TREBUIE să le iei pentru ca locuința ta să fie ferită de hoți

Trei măsuri pe care TREBUIE să le iei pentru ca locuința ta să fie ferită de hoți

6 min read
0
0
288

Confortul propriei locuințe este esențial pentru toată lumea, însă cu siguranță că îți dorești să te simți atât confortabil cât și în siguranță în casa ta. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să iei unele măsuri de baza care să te ajute să stai fără griji, atât tu cât și familia ta.

Casa ta nu trebuie să fie o adevărată fortăreață, însă poți face câțiva pași pentru a-ți asigura un trai mai liniștit. Poliția avertizează constant de pericolul hoților, mai ales atunci când lume este plecată în vacanță, așa că ai face bine să îți iei toate măsurile posibile pentru a nu avea parte de surprize neplăcute ulterior.

Ce trebuie să faci ca să fii sigur că locuința ta va fi ferită de hoți

1. Cumpără o ușă de calitate și rezistentă

Primul impediment atunci când vine vorba de spargerea casei este acela al ușii de la intrare. Dacă stai la casă, cu atât mai mult ar trebui să ai o poartă care să îți ofere protecția necesară. Documentează-te și investește în o ușă sigură, de calitate și rezistentă care să te protejeze de vizitele nedorite ale hoților. Chiar dacă cel mai probabil costul va fi unul ridicat, investiția este una importantă care îți va aduce liniștea necesară.

2. Investește în camere de supraveghere

Poate că această măsură ți se pare puțin exagerată, însă realitatea este că un sistem de supraveghere video, cum sunt cele din oferta celor de la A2t.ro, poate să fie cel mai important aliat al tău în lupta cu hoții. Așadar dacă totuși hoții au reușit să pătrundă în casă, ai o posibilitate serioasă de a-i identifica cu ajutorul imaginilor video pe care le poți pune la dispoziția poliției. Mai important decât atât însă: camerele video pot avea efect de prevenire. Hoții vor vedea că proprietatea este supravegheată video și cel mai probabil vor prefera să nu își asume riscul și vor renunța. Fie că locuiești la bloc (acolo unde ai putea vorbi cu vecinii pentru a instsala camere la intrarea în bloc), fie că stai la casă și vei putea pune camerele atât în fața casei, cât și în curte și în interior, camerele video reprezintă o soluție excelentă, mai ales de prevenție.

3. Nu lăsa hoților impresia că locuința ta este goală

De cele mai multe ori, hoții vor investiga și vor încerca să jefuiască acele locuințe unde au garanția că nu este nimeni acasă pentru o perioadă îndelungată de timp. Dacă văd că toți membrii familiei sunt plecați, atunci pot ataca. O modalitate simplă de a evita această situație ar fi să lași un bec aprins pentru a lăsa impresia că este cineva înăuntru. De asemenea, ideal ar fi să pui un prieten sau o rudă să meargă să îți verifice casa pentru a vedea că totul este în regulă și pentru a întări impresia că are loc activitate în casa ta.

Așadar dacă vrei ca propria locuință să nu cadă pradă hoților, asigură-te că ai luat măsurile de bază de mai sus.

 

sursă foto: pixabay.com

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…