27 noiembrie 2022
Articole recente:
Home Stiri Recomandate Trei statui uriașe de DACI vor fi amplasate pe Platoul Bucegilor

Trei statui uriașe de DACI vor fi amplasate pe Platoul Bucegilor

2 min read
0
0
474
Celebrele figuri sculptate în piatră de natură, Sfinxul şi Babele, nu vor mai fi singurele obiective turistice de pe Platoul Bucegilor.
sfinx
Astfel, preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a declarat că trei statui uriaşe urmează să fie amplasate în vârful munţilor
Vreau să fac un proiect să inaugurăm anul viitor DJ 713-714, un proiect cu trei statui mari. Îi spunem Drumul Dacilor la drumul acesta, iar la Dichiu, la intersecţie, vreau să-i pun pe Decebal, Burebista şi Zamolxe. Trei sculpturi mari, de 2-3 metri înălţime, care vor fi de referinţă, se va opri toată lumea să facă o poză acolo. Este zonă de vizibilitate maximă, toată lumea urcă până acolo”, a precizat Tutuianu, conform site-ului Tai-tai.net.
Situate în Parcul Naţional Bucegi, în nordul judeţului Dâmboviţa, Sfinxul şi Babele sunt adevărate monumente ale naturii şi reprezintă martori de coroziune, în care factorul geologic răspunzător este eroziunea eoliană, manifestată prin procese de distrugere, transport şi sedimentare a materialului rezultat.
SURSA: http://www.activenews.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…