Home Breaking News Stiri interne Turişti britanici ar putea vizita România, datorită noului “Twilight” (video Trailer)

Turişti britanici ar putea vizita România, datorită noului “Twilight” (video Trailer)

4 min read
0
0
287

Peste 3.000 de turişti britanici ar putea vizita România până la Crăciun, după ce au aflat că Transilvania nu este un ţinut imaginar, datorită noului film din seria cu vampiri “Twilight”, relatează presa britanică. Potrivit unui sondaj realizat în rândul fanilor seriei, peste jumătate dintre ace?tia au recunoscut că, până la lansarea noii pelicule, erau convinsi că Transilvania nu există cu adevărat.

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1″, care a avut premiera în cinematografele britanice la 18 noiembrie, a stârnit, se pare, curiozitatea cinefililor dornici să vadă cu ochii lor Transilvania. După lansarea filmului, compania de schimb valutar Travelex a remarcat o cerere tot mai mare pentru leul românesc, de unde şi concluzia cu privire la iminenţa sosirii în România a unui număr important de turişti.

În acelaşi context, după lansarea seriei “Twilight”, în 2008, numărul britanicilor care vizitează România ar fi crescut cu peste 80 de procente, estimează firmele de turism.

Dintre britanicii care spun că plănuiesc o vizită în România, peste 90% vor să viziteze locul na?terii legendarului personaj Dracula ?i să se distreze la petreceri tematice inspirate de pove?tile cu vampiri.

În prezent, al patrulea film din seria “Twilight” este noul lider al box-office-ului american, cu 140 de milioane de dolari în primul weekend de proiecţie – record pe 2011 şi locul 5 în clasamentul din toate timpurile. Horror-ul romanţat, cu Robert Pattinson şi Kristen Stewart în rolurile principale, rulează şi în România, din 18 noiembrie.

SURSA: http://www.money.ro

Ţara noastră a devenit atracţie turistică pentru foarte mulţi străini. Povestile cu vampiri au propulsat România în topul preferinţelor. Astfel, numărul turiştilor care şi-au rezervat deja o vacanţă în zona Transilvaniei în acest an a crescut cu 50% în luna octombrie. Conform unui studiu, 1 din 5 fani ai peliculei Twilight vor să viziteze România.
Într-o cercetare realizată de Travelex şi preluată de portalul incont.ro, creşterea interesului pentru turismul românesc se datorează filmelor din seria „Amurg/Twilight”, pelicule ce promovează legende cu vampiri din zona Transilvaniei. Povestea de dragoste petrecută între o muritoare şi un vampir a făcut deja înconjurul lumii.
Totodată, procentul britanicilor care vin să cunoască Transilvania a crescut cu 50% în ultimele patru săptămâni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Turiştii sunt hotărâţi să vadă unde s-a născut Dracula, iar dintre cei care şi-au organizat deja o excursie, peste 90% vor să viziteze Castelul Bran şi să participe la petreceri tematice

SURSA: http://www.realitatea.net/

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…